Espanyol

L’Espanyol planta cara, però sucumbeix contra el Madrid (3-1)

L’Espanyol ha encadenat avui la segona derrota consecutiva després de caure contra el Madrid per 3 a 1. El conjunt català, que havia sortit en tromba sobre el terreny de joc, s’havia avançat amb un golàs de Joselu (8’), però els gols de Vinicius (22’), Militao (39’) i Asensio (93’) han acabat decantant la balança.

L’Espanyol ha sortit sense complexos, pressionant ben a dalt i disposant de la primera oportunitat del duel. En el minut 2, Braithwaite s’ha plantat a l’àrea rival amb una gran cursa, però la seva rematada s’ha estavellat a les cames de Militao, providencial per evitar el primer gol del matx. La pressió asfixiant dels blanc-i-blaus estava tenint efecte, i és que els blancs no trobaven la manera de controlar el joc. Els de Diego Martínez han sabut materialitzar aquesta embranzida inicial per situar-se per davant el marcador en el minut 8. Pilota a l’esquena de Camavinga perquè Rubén Sánchez la controli i assisteixi a Joselu perquè des de dins l’àrea de primeres enviï la pilota a l’escaire. No ha estat fins el minut 14 quan els blancs han arribat en perill a la porteria rival, amb un xut de Camavinga que ha aturat sense problemes Pacheco. L’Espanyol, molt atent en totes les facetes del joc, ha continuat generant perill. En el minut 15, rematada de cap de Vini Souza a boca de canó que obliga a Courtois a lluir-se. Quan ningú s’ho esperava, Vini ha igualat el matx amb un autèntic golàs, superant a tots els defenses i enviant la pilota al pal llarg. Aquest gol ha donat moltes ales al conjunt madrileny, que ha començat a assetjar constantment la porteria blanc-i-blava, mentre que el quadre català no trobava la manera de sortir del seu camp. Abans de marxar als vestidors, Militao, amb una rematada de cap després d’una assistència de Tchouameni, ha situat el 2 a 1.

En els primers instants de la segona part, l’Espanyol ha intentat fer-se amb el control del joc perquè el Madrid no dominés a plaer i fes un tercer gol que hagués estat definitiu. Només arrencar, Joselu ha intentat sorprendre a Courtois amb un xut des del centre del camp que ha marxat desviat. En la següent jugada, César Montes ha estat providencial evitant en l’últim moment una rematada a boca de canó de Vinicius. A mesura que han anat passant els minuts, el Madrid ha tornat a ser el dominador. Els de Diego Martínez, incòmodes sobre la gespa, els hi costava Déu i ajuda arribar amb perill en els metres finals. En canvi, el conjunt local trobava tota mena de facilitats, però sense encert. La més clara l’han tingut en el minut 74 amb un xut de Rodrygo a pilota aturada que s’ha estavellat al travesser. A les acaballes del matx, Pierre-Gabriel, que havia entrat en el minut 69 per Óscar Gil, ha hagut de ser substituït perquè s’ha lesionat en l’intent de tallar una passada. En el temps afegit, Asensio ha sentenciat el partit amb el 3 a 1 definitiu. Segona derrota consecutiva pels blanc-i-blaus. Ara toca pensar en el Celta.