Espanyol

Amb un bri d’esperança

Espanyol. Els blanc-i-blaus, obligats a puntuar per no patir, visiten un Madrid ferit després de tres partits consecutius sense conèixer la victòria

Aquest migdia al Santiago Bernabéu s’enfrontaran dos equips obligats a reprendre el rumb després de les seves respectives ensopegades. Això sí, amb necessitats clarament contraposades. En una lliga igualadíssima en la part baixa de la taula, l’Espanyol necessita els tres punts per allunyar-se de la zona del descens. Tot i estar en tretzena posició, la realitat és que només tenen un coixí de dos punts respecte a l’Almeria, 18è. A l’altre costat, el Madrid necessita una victòria per no despenjar-se encara més de la lluita pel lideratge, ara a 9 punts. Queden 14 jornades de lliga i cada punt val or.

Contra el Valladolid, els blanc-i-blaus van desaprofitar una gran oportunitat per agafar oxigen abans d’afrontar un dur i exigent calendari, començant per avui. I és que històricament a l’Espanyol no se li ha donat gens bé competir al feu madrileny. Els periquitos no hi guanyen des de la temporada 1995/96, quan es van imposar per 1 a 2 gràcies a un doblet de Jordi Lardín. Des d’aleshores, 27 visites i només quatre empats, l’últim en el curs 2012/13 (2-2). A més, per guanyar el partit hauran de posar fi a una ratxa de 630 minuts sense marcar un gol en aquest estadi. L’últim el va fer Luis Miguel Afonso Fernandes, Pizzi, el 17 de maig del 2014. Tot i que les dades són les que són, els jugadors afronten el partit amb la màxima motivació i ambició per no marxar amb les butxaques buides. “Sabem com hem d’afrontar aquest tipus de partits. Coneixem els objectius del Madrid i els nostres, i anirem a guanyar el partit. Pot ser que sigui el moment, per què no?”, va expressar César Montes en la prèvia d’aquest duel.

L’Espanyol intentarà fer saltar la sorpresa al Bernabéu. No serà gens fàcil, però tampoc impossible. I és que aquesta temporada els blanc-i-blaus ja han puntuat en estadis com ara el Metropolitano o el Camp Nou. Per repetir aquesta història, Diego Martínez és conscient que “cal estar de matrícula d’honor i esperar que ells no tinguin el seu dia”.

Enfrontar-se a un equip com el Madrid mai arriba en un bon moment. Però, posats a triar, aquest en podria ser un de bo. I és que els blancs encadenen tres partits consecutius sense conèixer la victòria, amb els empats contra l’Atlético i el Betis en la lliga, i la derrota per la mínima contra el Barça en la copa. “No podem estar pensant si és el millor moment o no. Cal intentar no cometre errors que ens penalitzin, però amb la plena convicció de les nostres possibilitats”, va dir Diego Martínez.

L’equip madrileny haurà de capgirar aquesta mala dinàmica de resultats sense Benzema, una de les peces clau de l’equip, per unes molèsties al turmell. L’alternativa a l’onze serà Rodrygo Goes. Mendy i David Alaba són les altres dues baixes per lesió del conjunt dirigit per Carlo Ancelotti, que recupera Luka Modric després de complir un partit de sanció. Per la seva banda, Diego Martínez podrà disposar de tots els efectius, menys Pedrosa, Keidi Bare i Gori, que continuen amb el seu procés de recuperació. “És un equip que està lluitant per un objectiu i que estarà molt motivat. Estaran sòlids i organitzats en defensa, amb les línies juntes. Té davanters molt bons i Joselu per dalt és molt perillós.

Serà un partit molt complicat”, va advertir Carlo Ancelotti.

16 Partits guanyats 6

5 Partits empatats 9

3 Partits perduts 9

47 Gols a favor 30

18 Gols en contra 36

LA PRÈVIA

Hem d’intentar no cometre errors que ens penalitzin, però amb la plena convicció de les nostres possibilitats
¡
Nosaltres hem d’estar de matrícula d’honor i esperar que ells no tinguin el seu dia
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)