Espanyol

Aposta pel sentiment

Espanyol. Luis García agafa les regnes del primer equip en un moment molt delicat, des d’ahir en zona de descens. L’asturià torna a casa per viure la seva primera experiència en l’elit

El partit de dissabte a Montilivi va ser la gota que va fer vessar el vas que subjectava Chen Yansheng. La quarta derrota consecutiva en lliga quan només en queda un terç per jugar-se va dictar la sentència definitiva de Diego Martínez al capdavant del conjunt blanc-i-blau. Sense temps per a més lamentacions, poques hores després que el club blanc-i-blau decidís posar punt final a l’etapa del gallec com a entrenador del primer equip, l’Espanyol va anunciar el seu substitut: Luis García.

Es tracta del retorn d’un dels jugadors més estimats per l’afició periquita, sobretot després de deixar anar la mítica frase d’“El millor de Barcelona és ser de l’Espanyol” en el dia en què s’acomiadava, entre llàgrimes, del club blanc-i-blau i posava rumb a Saragossa. L’exdavanter torna allà on va triomfar en un dels pitjors moments per al conjunt espanyolista, ja que ocupa la tercera pitjor plaça del campionat amb 27 punts, i ja està en posició de descens, una situació insuportable que no permet més marge d’error perquè l’equip es pugui mantenir a primera divisió per segona temporada seguida.

Per això el seu repte és majúscul, però si no l’aconsegueix García igualment continuarà una temporada més, fins al juny del 2024, tal com ha quedat plasmat en el contracte. Tot i el seu carisma, no deixa de ser una aposta arriscada, perquè aquesta serà la seva primera experiència en l’elit com a entrenador. La seva trajectòria a les banquetes va arrencar a la Damm, on va dirigir el juvenil A durant tres temporades fins a l’estiu passat, quan va rescindir de mutu acord amb el club per donar pas a una nova aventura al RSC Internacional de 3a divisió FEF, un equip que la temporada que ve es convertirà en el Madrid C.

L’asturià, de 42 anys, va arribar a disputar 262 partits entre totes les competicions com a blanc-i-blau entre les temporades 2005/06 i 2011/12, i va sumar 60 gols. Amb l’Espanyol Luis García va guanyar la copa de la temporada 2005/06, va jugar la UEFA dues temporades i va marxar sent el capità de l’equip, amb un dels comiats més emotius que es recorden. El destí ha picat a la seva porta per tornar a vestir l’equipament blanc-i-blau i avui mateix dirigirà el seu primer entrenament a la ciutat esportiva Dani Jarque. Després, a les 13.30 h, serà la benvinguda oficial. L’agenda és ajustada perquè no hi ha temps per perdre: dissabte l’Athletic visita l’RCDE Stadium (18.45 h) en un partit que serà vital.

Frase
Nom
càrrec

LA DADA

Frase
Nom
càrrec
262
partits
com a blanc-i-blau va disputar entre totes les competicions durant les 6 temporades que va jugar al club.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)