Espanyol

Esperances renovades

Espanyol. Luis García s’estrena a la banqueta blanc-i-blava contra l’Athletic amb la missió de capgirar la mala dinàmica de resultats

Arriba l’hora de la veritat. Cada cop hi ha menys marge d’error. Queden autèntiques 11 finals per jugar i l’Espanyol no es pot permetre més ensopegades si no es vol enfonsar en la part vermella de la taula. Després de 27 jornades de lliga disputades, els blanc-i-blaus, amb Diego Martínez al capdavant, encara no s’han mostrat fiables en cap moment, amb un joc irregular i insuficient per superar la majoria de rivals que s’han anat trobant pel camí. Les últimes quatre derrotes, contra el Valladolid, el Real Madrid, el Celta i el Girona, van ser especialment dures. L’equip va tocar fons anímicament, veient com en cada partit la porteria era un colador i eren incapaços de posar-hi fre i capgirar la mala dinàmica de resultats i joc, fins a caure en la 18a posició amb només 27 de 81 punts sumats. Això va fer despertar els dirigents de l’Espanyol, que no han tingut cap més remei que fer un canvi en la banqueta per mirar de salvar la categoria. Amb la destitució del tècnic gallec, l’escollit per revertir la situació del quadre català ha estat tota una llegenda de l’entitat periquita, Luis García. Després de vestir la samarreta blanc-i-blava durant sis temporades, de la 2005/06 a la 2010/11, l’asturià torna tretze anys després com a entrenador a la que considera casa seva. La seva arribada ha omplert d’optimisme i esperança un vestidor faltat de confiança i ha retornat la il·lusió a l’afició. Només cal veure el miler d’aficionats que van fer cap a la Ciutat Esportiva Dani Jarque el dijous sant per presenciar en directe el primer entrenament de portes obertes del nou tècnic.

Luis García va ser un ídol com a jugador i ara ho vol ser com a entrenador. Per això ha de començar a guanyar partits, des d’avui mateix. Els blanc-i-blaus reben un Athletic sempre perillós però que no està en el seu millor moment. Els bascos acaben de caure eliminats de les semifinals de copa per l’Osasuna i de sumar només tres victòries en els últims deu partits de la lliga. És una gran oportunitat per furgar en la ferida i començar a fer-se forts a l’RCDE Stadium, actitud imprescindible si realment volen aspirar a continuar un any més a primera. “Mentalment m’he trobat un equip fort. Som un grup preparat per afrontar una situació com aquesta. Qui s’hi juga més som nosaltres i això s’ha de notar des del primer minut”, va dir Luis García en la prèvia. Sobre el rival, va explicar: “És un gran equip. Amb molta intensitat, amb ganes de pressionar en camp rival, perillós en centrades laterals i molt bones transicions”, i per això va considerar que és imprescindible “tenir personalitat i ser un equip atrevit que li pugui atacar la profunditat”. “Hem de saber gestionar i jugar els minipartits que es disputin durant els noranta minuts”, va concloure.

El tècnic asturià arriba a aquest duel amb només quatre sessions d’entrenament amb els seus nous jugadors, però s’espera poder veure ja les seves primeres pinzellades. Sobre la gespa no hi haurà ni Pedrosa ni Brian Oliván, lesionats, ni tampoc Sergi Gómez, sancionat per la targeta vermella directa que va veure contra el Girona. Per part de l’Athletic, Morcillo i Lekue són les úniques baixes. Avui s’espera molt bona entrada a l’RCDE Stadium per veure el primer partit i la primera victòria de la nova era, la de Luis García.

6 Partits guanyats 10

9 Partits empatats 7

12 Partits perduts 10

33 Gols a favor 36

44 Gols en contra 28

LA PRÈVIA

Mentalment m’he trobat un equip fort i preparat per a aquesta situació. Qui s’hi juga més som nosaltres i això s’ha de notar
Hem de tenir personalitat i ser un equip atrevit que li pugui atacar la profunditat
Luis García
entrenador de l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)