Espanyol

A porta tancada

Espanyol. El club blanc-i-blau esgotarà totes les vies de recurs contra la sanció per la invasió de camp en l’últim derbi i que l’obliga a jugar sense públic contra el Racing i l’Amorebieta

L’Espanyol ja coneix la sanció que li ha imposat el comitè de competició per la invasió de camp de seguidors radicals del club blanc-i-blau que va tallar la celebració del títol de lliga del Barça a la gespa de l’Stage Front Stadium el 14 de maig. Un mes i mig després dels incidents, la federació espanyola ha decidit que el càstig per a l’entitat periquita serà el tancament total de l’estadi de Cornellà-El Prat durant dos partits. Així doncs, en cas de confirmar-se la sanció, l’afectació tindria lloc en el duel del 20 d’agost contra el Racing de Santander, i el 3 de setembre contra l’Amorebieta. Tots dos partits es jugarien a l’estadi de l’Espanyol, però a porta tancada. D’aquesta manera, l’aficionat periquito hauria d’esperar fins al 17 de setembre, en el duel contra l’Eldenc, per poder veure en directe el seu equip.

Aquesta sanció, però, encara no és definitiva. Un cop es va donar a conèixer, l’entitat blanc-i-blava va emetre un comunicat en què es mostra totalment contrària a aquest càstig que considera “injust i desproporcionat”, alhora que assegura que esgotaran totes les vies de recurs i empara a la seva disposició per defensar els seus legítims interessos i els de l’afició. L’Espanyol ja ha presentat al·legacions i, si no prosperen, no hi haurà volta de full i hauran de començar la temporada sense l’escalf al camp dels seus seguidors. La sentència definitiva encara tardarà a saber-se. Dependrà de la rapidesa de tot el procés jurídic. Primer, el comitè de competició haurà de comunicar la resolució, que disposa de deu dies hàbils per fer-ho. A partir d’aquell moment, l’Espanyol tindrà 10 dies per recórrer-hi en contra al comitè d’apel·lació i, posteriorment, al TAD. Quant al primer, recordem que ja va reduir la sanció del tancament de Mestalla de set a tres partits pels incidents racistes a Vinícius. Pel que fa al TAD, aquest acostuma a ser estricte a l’hora d’aplicar aquests tancaments perquè molt queden sense efecte posteriorment en la justícia ordinària.

En el comunicat, el club blanc-i-blau es mostra molt indignat amb aquesta sanció i recorda que l’entitat “sempre s’ha manifestat en contra de qualsevol acte violent o comportament que pugui entelar la imatge del club i de la nostra afició”. A més, assegura que sempre han afrontat les seves responsabilitats “actuant de manera exemplar i proactiva quan s’han donat situacions que atempten contra els valors del club i de l’esport”.

Recordem que els fets que ens ocupen van succeir després del xiulet final del partit que enfrontava l’Espanyol contra el Barça en la jornada 34 de lliga. Unes 200 persones van saltar al camp mentre els jugadors blaugrana celebraven sobre la gespa amb una rotllana el títol de lliga que acabaven de guanyar amb la victòria per 2 a 4. Aquests incidents van obligar a intervenir la seguretat privada i els Mossos d’Esquadra, mentre que els jugadors del Barça van haver de marxar corrents del terreny de joc per no prendre mal. Tot i que després es va saber que els dos clubs havien acordat que no se celebrés el títol sobre la gespa, són unes imatges lamentables que no tenen cap justificació. En el comunicat, l’Espanyol assegura que van disposar de tots els mitjans i mesures necessaris per al partit en qüestió, “col·laborant des del minut 1 en tot el requerit per les autoritats i amb les pròpies forces de seguretat”. Per això entenen que es tracta d’una sanció “desproporcionada, ja que s’aplica al nostre parer un agreujant exemplaritzant que manca de fonamentació jurídica ni suport tangible més enllà de judicis de valor esbiaixats”. A més, l’Espanyol aprofita el comunicat per denunciar novament aquests comportaments “que no tenen cabuda al futbol ni a la societat” i afirma que seguiran “actuant de la manera més contundent per erradicar-los”.

Pedrosa no continuarà

Ahir es va fer oficial el que era un secret de domini públic. Adrià Pedrosa deixa de ser jugador de l’Espanyol. D’aquesta manera, el defensa català posa punt final a la seva etapa al club blanc-i-blau, al qual va arribar el juliol del 2014 per incorporar-se al juvenil B. Va debutar amb el primer equip en un partit de copa del Rei contra el Cadis. Se’n va amb 112 partits oficials disputats i sis gols. El seu destí és el Sevilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)