Espanyol

L’Espanyol resisteix i suma un punt insuficient contra el Saragossa (1-1)

Empat agònic contra el Saragossa (1-1). Un espès Espanyol ha hagut de patir fins al final per sumar un punt insuficient. Els blanc-i-blaus s’havien avançat amb un gol d’Edu Expósito en el 54’, però poc després Calero ha estat expulsat amb vermella directa. El conjunt aragonès ho ha aprofitat per igualar el matx amb una diana de Manu Vallejo en el 73’. En els últims compassos del duel, els periquitos han resistit per emportar-se un punt que els situa de manera provisional tercers, empatats a punts amb el segon classificat, l’Sporting.

L’Espanyol ha sortit al terreny de joc amb una marxa més, fent-se amb la possessió de la pilota i buscant amb insistència l’àrea rival. Els blanc-i-blaus, però, es mostraven precipitats amb l’esfèrica als peus i no aconseguien generar ocasions clares de perill. Amb el pas dels minuts, el Saragossa ha anat equilibrant el duel. De fet, el conjunt aragonès ha estat el primer que ho ha provat (18’) amb un míssil de Toni Moya des de la frontal que ha marxat desviat per ben poc. En la primera incursió clara de l’Espanyol, Edu Expósito s’ha animat amb un xut des del balcó de l’àrea que ha marxat fregant el travesser (31’). Els de Luis Miguel Ramis no aconseguien enllaçar cap jugada. Molt imprecisos amb l’esfèrica, faltava claredat d’idees al mig del camp per trobar a les referències en atac, Jofre, Puado i Braithwaite. Al llindar del descans, una pèrdua de pilota de Gragera ha estat a punt de costar-li molt cara a l’Espanyol. S’ha arribat al final de la primera part amb l’empat a 0 inicial i sense cap rematada entre els tres pals per part dels dos conjunts. Proposta de joc molt pobre dels periquitos.

A la represa, Luis Miguel Ramis no s’ha esperat a moure la banqueta. Omar, Pere Milla i Pol Lozano han entrat en el lloc d’Óscar Gil, Jofre i Gragera. Triple canvi per mirar de sacsejar l’equip i fer un pas endavant. I així ha estat. En el minut 54, l’Espanyol s’ha avançat en el marcador amb una gran rematada de cap des del punt de penal d’Edu Expósito després d’una assistència de Brian Oliván. L’alegria, però, ha durat ben poc. En el 57’, Calero ha estat expulsat amb targeta vermella directa per una entrada molt forta en una pilota dividida. El Saragossa, amb un home més, ho ha aprofitat per igualar el duel en el 73’. En la primera rematada entre els tres pals, Manu Vallejo ha enviat l’esfèrica al fons de la xarxa amb un xut des de dins l’àrea al pal curt. Amb aquest escenari, els de Ramis els ha tocat patir. En el minut 83, Sergi Enrich ha estavellat la pilota al pal i, en segona instància, Bermejo ha obligat a Pacheco ha treure una mà miraculosa.