Espanyol

Repartiment de punts a Butarque (0-0)

El duel entre el primer i segon classificat de segona divisió ha acabat amb repartiment de punts (0-0). Tot continua igual. L’Espanyol, malgrat que ha estat superior en diversos trams del matx, no ha estat capaç de perforar la porteria rival i ha marxat de Butarque amb un punt que li serveix per continuar en posicions d’ascens directe, mantenint la distància de quatre punts respecte al Leganés. Oportunitat de situar-se a només un punt del líder, desaprofitada.

Una errada imperdonable de Cabrera en el control d’una pilota ha permès al Leganés disposar de la primera ocasió del duel, amb un xut a pilota aturada des de la frontal de l’àrea que s’ha estavellat a la tanca (4’). L’Espanyol no ha tardat a reaccionar, amb un xut creuat de Braithwaite que ha marxat desviat (7’). Amb el pas dels minuts, els blanc-i-blaus s’han fet amb el control del joc a través de la possessió, però no arriscaven en excés i no aconseguien generar ocasions clares de perill. En el minut 28 ha arribat l’acció polèmica del matx després d’una passada de Braithwaite a l’espai per a Nico Melamed, que ha caigut dins l’àrea quan intentava esquivar el porter local Diego Conde. En un primer moment, l’àrbitre havia xiulat penal, però després de revisar la jugada al VAR s’ha desdit, ja que Conde havia tocat primer pilota. En el temps afegit, el Leganés ha pogut avançar-se en el marcador. A la sortida d’un córner, Diego García, amb una rematada de cap, ha estavellat la pilota al travesser. Primera part amb molt poques oportunitats per als dos conjunts, que han mostrat molt respecte al seu rival.

Al començament de la represa, el davanter danès no s’ho ha pensat dos cops a l’hora d’engaltar un xut potent que ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria defensada per Conde (47’). En la següent jugada, a pilota aturada, Nico Melamed també ha avisat amb una rematada que ha acabat en res. Tot i que l’Espanyol estava sent el clar dominador, el Leganés amb molt poc aconseguia inquietar l’àrea visitant. En el 56’, Raba ha perdonat una ocasió claríssima a porteria buida. Una jugada que, finalment, ha acabat invalidada per fora de joc. Igual de clara ha estat la que ha tingut Portillo poc després. El duel ha anat pujant de revolucions, i després d’aquestes ocasions claríssimes per al conjunt local, han arribat les dels blanc-i-blaus. Jofre, primer, i Nico Melamed, després, han perdonat la primera diana. El matx s’ha escalfat de valent, i Manolo González ha estat expulsat. En els darrers instants, tots dos equips han buscat a la desesperada el gol de la victòria, però aquest no ha arribat. Les pors de tots dos conjunts s’ha acabat imposant.