Espanyol

L’Espanyol no passa de l’empat a Elx i se li acaba el marge d’error (2-2)

Els blanc-i-blaus sumen al Martínez Valero el seu cinquè empat en els últims set partits i podrien tancar la jornada 37 a quatre punts de l’ascens directe

L’Espanyol veu com li igualen el marcador tant a la primera com a la segona part i no passa de l’empat davant l’Ex (2-2). Puado i Braithwaite han estat els golejadors d’un equip que, tot i veure porteria per partida doble, novament li ha costat generar ocasions clares, especialment durant la primera meitat, amb l’agreujant que tampoc ha mantingut la solidesa defensiva que l’ha caracteritzat des de l’arribada de Manolo González a la banqueta, que avui ha complert el seu segon i últim partit de sanció per l’expulsió a Leganés. Amb el resultat al Martínez Valero, els barcelonins encadenen 11 jornades sense conèixer la derrota, tot i que la sèrie inclou només quatre triomfs.

Els blanc-i-blaus han anat clarament de més a menys a la primera part. Tot just començar, Puado ha aprofitat una assistència de Braithwaite des de la banda esquerra per rematar a plaer al fons de la xarxa (0-1, 2’). Aquest ha estat l’únic xut entre els tres pals en els primers 45 minuts dels catalans, que s’han anat desinflant i han vist com els ilicitans, clars dominadors de l’esfèrica, han generat arribades de perill amb més facilitat.

Minuts més tard de la diana que ha obert la llauna, la dotzena del curs de Puado, Mourad ha empatat en recollir una pilota morta a la frontal de l’àrea i treure’s un xut ajustat al pal amb la cama esquerra al qual Joan Garcia no ha pogut arribar (1-1, 12’), tot i que el porter bagenc ha intervingut posteriorment per enviar a córner un llançament de falta directa escorat de Nico Castro (25’) i també ha hagut d’estirar-se per aturar un xut bombejat de Tete Morente que amenaçava amb enverinar-se (43’).

La millora de producció ofensiva en el segon temps ha estat considerable. El conjunt perico s’ha tornat a avançar a manca de 20 minuts pel final gràcies al seu referent en atac i màxim golejador de la categoria, Braithwaite, que ha anotat la seva vintena diana de la temporada després de rematar completament sol des de la frontal de l’àrea petita una centrada d’Omar des de la banda dreta (1-2, 71’). El lateral marroquí també va assistir al danès en el partit de la setmana passada disputat a l’Stage Front Stadium davant l’Andorra (1-1).

Tanmateix, l’alegria ha durat ben poc als visitants, que han vist com John Chetauya ha tornat a anivellar les forces a pilota aturada amb una rematada amb l’interior de la bota. La falta lateral ha estat executada per Nico Castro (2-2, 81’). Al temps afegit, Braithwaite ha pogut marcar el gol de la victòria, però Dituro ha blocat la seva rematada de cap des de dins l’àrea (96’).

L’empat davant l’Elx, el cinquè en les set jornades que Manolo González porta dirigint l’Espanyol, deixa els blanc-i-blaus, que enllacen sis sortides sense perdre (dues victòries i quatre empats), en quarta posició amb 60 punts, a quatre del líder, el Leganés, i podrien tancar la jornada 37 també a quatre de la zona d’ascens directe a primera divisió si el Valladolid venç a Pucela l’Osca (diumenge a les 18:30h) o l’Eibar guanya a Albacete (diumenge a les 21h).