Espanyol

Tensen la corda

El PSV es nega a pagar al comptat els cinc milions d'euros del traspàs i la rèplica blanc-i-blava per pressionar és fer tornar Héctor Moreno

Les negociacions es reprenen ja amb el jugador a Barcelona i les posicions estan molt pròximes

Héctor Moreno acabarà jugant al PSV Eindhoven. Les negociacions no s'han trencat com deien des d'Holanda. Hi ha diferències, cert, però després de deixar-se fotografiar amb la samarreta del conjunt holandès, el mexicà no té cap intenció de tornar a vestir de blanc-i-blau, per molt que ahir l'obliguessin a tornar a la capital catalana. Les dues parts van mirar de tensar la corda en un estira-i-arronsa que no els va distanciar, fins al punt que s'espera que l'acord sigui imminent.

L'Espanyol necessita ingressar diners. I fer-ho d'una tongada i al més aviat possible. Però els altres clubs no tenen cap necessitat de respondre a les urgències blanc-i-blaves. El PSV té un acord amb Héctor Moreno per a les quatre pròximes temporades i la revisió mèdica va deixar clar que les lesions de la temporada passada estan superades. Falta l'entesa entre les dues entitats. La directiva blanc-i-blava demanava un mínim de cinc milions d'euros i un sol ingrés. El director esportiu dels holandesos, Marcel Brands, va parlar de negociacions trencades per pressionar, i la rèplica catalana va ser obligar el jugador a tornar.

Dues parts en una negociació, cadascú amb la seva tàctica. Però tots dos tenen clar que Moreno acabarà al PSV. Els holandesos argumenten que quatre milions són suficients per un jugador que queda lliure l'estiu que ve i és extracomunitari. I a terminis. L'Espanyol veu temerari que el defensa s'entreni a Holanda. I si es lesiona? Per això ahir al migdia aterrava al Prat, anava a les oficines de Cornellà per accelerar els contactes i rebia l'ordre de presentar-se dimecres a la doble sessió preparatòria.

Phillip Cocu, optimista

Moreno no té cap intenció de presentar-s'hi, i l'Espanyol necessita els diners per tancar fitxatges, així que les negociacions van seguir després, ja amb el jugador a Barcelona. “Les negociacions per Héctor Moreno segueixen obertes. No hi ha acord en el preu, però crec que les diferències no són insuperables”, afirmava l'entrenador del PSV, Phillip Cocu. El club blanc-i-blau es mostrava optimista per poder tancar l'operació en les pròximes hores, amb el dia de festa de la plantilla ajudant a evitar la incomoditat de veure com el central no va a entrenar-se. Els holandesos accepten que la quantitat sigui de cinc milions i que una part important de la venda es pagui al comptat.

Les dues parts estan condemnades a entendre's. Sergio González té l'equip coix en atac i en defensa, amb Enzo Roco fora de forma. Els jugadors periquitos assistien ahir al serial Moreno sense entendre ben bé què passava. “És un tema confús. Va marxar cap a a Holanda i ara sembla que pot tornar. Tant de bo l'Héctor torni, perquè ens ajuda molt, sobretot en la sortida de pilota”, apuntava Pau. El mexicà, però, acabarà a Holanda. Tothom ho volen així.

IDEES CLARES

El defensa mexicà no té cap intenció de tornar a entrenar-se amb el conjunt periquito

ELS COMPANYS

És un tema confús. Va marxar cap a Holanda i ara sembla que pot tornar. Tant de bo l'Héctor Moreno torni, perquè ens ajuda molt

L'exblaugrana Lombán es cansa d'esperar

L'Espanyol va reconèixer fa uns dies que un dels riscos de l'allargament de les negociacions amb Héctor Moreno era veure volar alguna de les alternatives que la direcció esportiva tenia al cap. Un dels noms que hi havia damunt la taula d'Òscar Perarnau era David Lombán, company precisament d'Enzo Roco a la defensa de l'Elx. L'exjugador del Barça B, però, s'ha cansat d'esperar i ahir va tancar l'acord amb el Granada, amb el qual signarà per a les tres pròximes temporades. Una altra opció, el veterà Carlos Cuéllar, va optar per l'Almeria.

Ángel Romero: “Només falten uns detalls”

El pròxim fitxatge de l'Espanyol serà un davanter. Ángel Romero, de 23 anys, 1,78 i sense protagonisme al Corinthians brasiler, està a un pas d'arribar cedit amb opció de compra, segons admetia el jugador ahir a RAC1: “No vull confirmar res, però només falten uns detalls. Tant de bo anar a Europa sigui una bona decisió en la meva carrera. És un dels somnis que tinc, i més en un club com l'Espanyol. Sóc hàbil, tinc gol i he madurat futbolísticament.” En el capítol d'altes, el retard en l'acord per Moreno té un efecte dòmino. Una part dels ingressos es destinarà als fitxatges i sense els diners no es pot pagar per Gerard Moreno (Vila-real). En el cas de Marco Asensio, l'alt rendiment del jove talent en la pretemporada del Madrid complica la seva arribada, ja que Rafa Benítez ha demanat més temps per decidir si se'l queda o si se'n va cedit per poder tenir minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)