Esport i política

Madrid paga 12.000 euros per ser la “capital mundial de l’esport”

La ciutat espanyola va ser l’única que va presentar la candidatura per un reconeixement sense impacte ni tradició

La capital d’Espanya sembla no haver superat el complex d’inferioritat que li ha suposat des de sempre no haver estat capaç de ser escollida ciutat olímpica. Com a premi de consolació aquest dijous la ciutat va “celebrar” haver estat escollida “capital mundial de l’esport”, un guardó amb trampa segons ha revelat El País.

En realitat Madrid era la única candidata que s’havia presentat a aquest reconeixement pràcticament desconegut i que entrega una associació amb seu a Bèlgica que s’anomena Aces Europa. L’Ajuntament va haver de pagar 12.000 euros per competir-hi –tot i que no havia rival– i assegurar-se d’aquesta manera una menció honorífica que abans havien ostentat Guadalajara (Mèxic) i Abu Dhabi.

A la presentació del reconeixement no hi va haver periodistes ni cap convidat internacional. Un lema de gran tradició en el nacionalisme espanyol resumia la pantomima: “juntos lo hemos logrado.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)