Esport i política

La UFEC valora l’avenç de les seleccions basques

Política esportiva. Una esmena de la llei de l’esport, fruit de les negociacions entre el PNB i el PSOE, els obrirà les portes a la participació en competicions internacionals en pilota basca i surf

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) celebra que el govern espanyol obri la porta perquè les seleccions autonòmiques puguin competir de manera internacional en més modalitats, a través d’una esmena de la llei de l’esport. La fita, inèdita en l’ordenament jurídic espanyol, és fruit de les negociacions entre el PNB i el PSOE i les primeres seleccions basques que serien reconegudes oficialment són les de pilota basca i surf, previ acord amb el Consell Superior d’Esports i si la federació internacional ho preveu. El PNB ha aconseguit introduir el punt 2 a l’article 44, que implicaria les “disciplines amb un arrelament històric i social en aquest territori [pilota basca] o bé en el cas que la federació autonòmica hagués format part d’una federació internacional abans de crear-se l’espanyola [surf]”.

Davant la iniciativa i l’èxit aconseguit pel govern basc, el president de la UFEC, Gerard Esteva, recorda que el govern català no va accedir al fet que el reconeixement de les seleccions catalanes fos un tema prioritari a la taula de diàleg. “En el context actual, insistim que la legalitat de les seleccions catalanes esdevingui una prioritat també per al govern de Catalunya”, reitera Esteva.

Reconeixement total

Actualment a Catalunya hi ha catorze seleccions de federacions esportives que estan reconegudes per competir en l’àmbit internacional. La UFEC valora positivament el reconeixement de les modalitats basques amb “arrelament” (pilota basca), però Esteva matisa: “No veiem la raó per què algunes modalitats esportives poden tenir el suport i reconeixement i d’altres no. La fita de la UFEC és aconseguir el reconeixement de les 71 federacions.”

La secretaria general de l’Esport i la UFEC van clausurar dissabte la II Setmana de l’Esport Català, un esdeveniment en què durant deu dies les comarques gironines van ser l’escenari de competicions esportives internacionals amb les seleccions catalanes de més de trenta esports. “A partir d’esdeveniments com aquest, ens impliquem en els valors de l’esport, en la llengua, en la salut i, sobretot, en el reconeixement internacional de les nostres seleccions”, explica Esteva. I sentencia: “Al nostre país disposem del nivell esportiu i la capacitat organitzativa perquè les seleccions catalanes de totes les federacions puguin competir internacionalment, i això ha de ser una realitat també en l’àmbit legal.”

LES REACCIONS

No veiem la raó de per què alguns esports sí i altres no, la fita de la UFEC és aconseguir el reconeixement de les 71 federacions
Gerard Esteva
president de la ufec
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)