Internacional

La FA assenyala el llaç groc

Premier. La federació anglesa obre un expedient a Pep Guardiola per lluir durant els partits el símbol de suport als presos polítics catalans. El de Santpedor té fins al 5 de març (18 h) per “respondre” als càrrecs

La Federació Anglesa de Futbol (FA) ha decidit obrir un expedient disciplinari a Pep Guardiola per lluir distintius polítics durant els partits del Manchester City. El tècnic català, que porta un llaç groc al pit des que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart van ser engarjolats, té fins al dilluns 5 de març, a les 6 de la tarda, per respondre davant el màxim organisme del futbol anglès, que, segons la BBC, va advertir el desembre passat de la incompatibilitat de lluir missatges polítics en partits sota la seva regulació. “A més, li van fer arribar dues advertències formals que van ser ignorades”, afegeix el mitjà de comunicació anglès en el seu lloc web.

La decisió de la FA arriba després que el tècnic de Santpedor comparegués un altre cop amb el llaç durant el partit que el City va disputar dilluns passat al DW Stadium contra el Wigan, que va suposar l’eliminació dels skyblue de la FA Cup.

Sempre sensibilitzat amb la situació política a Catalunya, Guardiola, que també llueix el distintiu durant els partits de la Champions League sense que la UEFA hagi fet cap objecció, va explicar públicament el novembre passat el motiu del llaç i que ja no es tractava tan sols de tendències polítiques. “Això no va d’independència, va de decidir i de poder votar. Això va de democràcia”, va explicar el tècnic, solidaritzat primer amb els Jordis i, posteriorment, amb la resta de polítics que van ser empresonats per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. “Si un dia de presó ja és molt, imagineu el temps que fa que hi són. Espero que els empresonats puguin tornar amb les seves famílies i viure les vides que mereixen”, va manifestar aleshores.

Cop en plena integració

L’expedient a Guardiola coincideix amb el moment de més sintonia entre el tècnic i un entorn recelós després d’una primera temporada en què les seves idees futbolístiques no van acabar de quedar reflectides al terreny de joc. Enguany, però, el Manchester City és un equip àmpliament recognoscible, el de Santpedor ha aconseguit convèncer l’opinió pública de les seves idees i en les últimes hores s’ha mostrat especialment integrat en la societat britànica. “Em sento anglès”, va manifestar directament, després de veure com els clubs de la Premier League hagin deixat bones sensacions durant l’anada dels vuitens de final de la Champions League. El seu City, amb l’eliminatòria pràcticament resolta contra el Basilea, viu en una posició ferma al capdavant de la Premier i, amb l’eliminació de la copa com a única taca, disputarà demà a Wembley la final de la copa de la lliga, amb el llaç groc de Guardiola al centre del debat.

LA FRASE

Això no va d’independència, va de decidir i de poder votar, va de llibertat d’expressió
Pep Guardiola
declaracions del novembre PASSAT

A EUROPA

Guardiola també du el llaç en la Champions sense que la UEFA hagi fet cap objecció

Inspecció a l’avió en què anava la seva família

Pep Guardiola va reconèixer ahir, en la roda de premsa prèvia a la final de la Carabao Cup (copa de la lliga) que disputaran contra l’Arsenal, que dijous l’avió en el qual es desplaçava la seva família va ser registrat a l’arribada a l’aeroport de Barcelona-el Prat. “M’ho va explicar la meva companya, i va passar el que les informacions diuen. No sé com estan les lleis aeroportuàries, però m’imagino que la policia o la Guàrdia Civil tenen el dret d’aturar-nos i inspeccionar. Va passar, van veure que hi havia la meva família i van marxar”, va explicar el català. Segons han informat fonts de l’Institut Armat a el diari El País, es tractava d’una inspecció “rutinària, aleatòria i res excepcional en què es desconeixia la identitat dels passatgers que hi havia a bord”. Segons la mateixa font, de fet, aquell mateix dia quatre vols més van ser sotmesos al mateix procediment, descartant que es tractés d’una mesura preventiva vinculada a la situació actual de Catalunya i a l’alerta existent per un possible retorn a Catalunya del líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, procedent del seu exili a Brussel·les.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)