Internacional

Un maldecap menys

Europa League. Després d’un curs passat marcat per la inestabilitat sota els pals, el Sevilla s’ha desprès dels seus dos porters, Sergio Rico i David Soria, i ha donat les claus de la porteria al txec Tomás Vaclik

La porteria del Sevilla va fer parlar la campanya passada. Sergio Rico i David Soria, els sentinelles sevillistes, van repartir-se els minuts sota els pals, sense que cap dels dos aconseguís convèncer, i van protagonitzar el que va ser un tema de debat recurrent en l’entorn sevillista, de crítica constant, i un verdader maldecap. Rico, sevillà, del planter i internacional, feia tres cursos que era indiscutible a l’equip, però després d’una sèrie d’errades que van fer-li perdre el favor de gran part de la graderia del Sánchez Pizjuán, Vincenzo Montella, un dels tres tècnics que van ocupar la banqueta de l’equip andalús, el va relegar a la banqueta. Soria, habitual suplent de Rico els darrers anys, el va rellevar, tampoc sense gaire èxit. Quaranta partits va jugar el primer, 20 l’altre, en totes les competicions, i aquest estiu el club sevillà, amb el nou projecte iniciat, encapçalat per Pablo Machín, va decidir posar fi a la dicotomia, a la discussió i a la incertesa que provocava aquesta situació i s’ha desprès de tots dos; a Rico l’ha enviat cedit al Fulham, i a Soria l’ha traspassat al Getafe.

El número 1 del Sevilla, doncs, s’ha hagut de renovar i l’escollit ha estat Tomás Vaclik, porter txec de 29 anys, procedent del Basilea i que està convencent en aquest començament de curs. “Ha estat una alegria, sabíem que era un gran porter, que ho havia demostrat a la Champions, però el seu nivell d’adaptació ha estat molt ràpid”, va explicar recentment Machín. “Ha demostrat no només ser un gran porter, sinó també una persona molt intel·ligent perquè s’ha esforçat per aprendre l’idioma. És d’agrair perquè li va bé a ell i a l’equip”, va rematar l’expreparador del Girona. “És un futbolista ja contrastat. Ha estat molts anys líder del seu equip, el Basilea, un equip que juga la Champions i campió a Suïssa”, va avalar-lo Joaquín Caparrós, el director de futbol de l’entitat andalusa. “És internacional amb el seu país, madur, fet, i amb una il·lusió per jugar al Sevilla espectacular. Tenia moltes ofertes i potents d’equips que estan a Champions i ha escollit el Sevilla”, va indicar Caparrós sobre el porter, que ha encaixat un gol en dues jornades de lliga i ha exhibit sobrietat en el camí a l’Europa League que ha hagut de fer el Sevilla aquest estiu, disputant tres eliminatòries, i que s’acaba avui al Pizjuán contra el Sigma Olomouc, al qual van derrotar (0-1) en l’anada. “Tinc experiència, he jugat a Europa, crec en mi mateix i confio que faré un bon paper aquí”, va explicar Vaclik en la seva presentació. De moment, el sentinella està responent.

Europa L.
‘play-off’ (tornada)
Ufa- Glasgow Rangers
16 h
Anada: 0-1
Astana- APOEL
16 h
Anada: 0-1
AEK Làrnaca-Trencin
17.30 h
Anada: 1-1
Copenhaguen- Atalanta
18.30 h
Anada: 0-0
RB Leipzig- Zorya Lugansk
18.30 h
Anada: 0-0
Cluj- Dudelange
19 h
Anada: 0-2
Qarabag- Sheriff
19 h
Anada: 0-1
Ludogorets- Torpedo Kutaisi
19 h
Anada: 1-0
Apollon- Basilea
19 h
Anada: 2-3
Molde- Zenit
19 h
Anada: 1-3
Maccabi Tel Aviv- Sarpsborg
19 h
Anada: 1-3
Midtjylland- Malmö
19.15 h
Anada: 2-2
Besiktas- Partizan
20 h
Anada: 1-1
Shkëndija- Rosenborg
20.15 h
Anada: 1-3
Brondby- Genk
20.30 h
Anada: 2-5
S. Bucarest- Rapid Viena
20.30 h
Anada: 1-3
Spartak Trnava- Olimpija
20.30 h
Anada: 2-0
Bordeus- Gant
20.45 h
Anada: 0-0
Burnley- Olympiakòs
20.45 h
Anada: 1-3
Celtic- Suduva
21 h
Anada: 1-1
Sevilla- Sigma Olomouc
21.45 h (M+LC)
Anada: 1-0

LES FRASES

El Sevilla vol segellar avui la seva presència a l’Europa League tres eliminatòries després
És un porter ja contrastat, fet i madur. Ha estat molts anys líder del Basilea
Joaquín Caparrós
DIRECTOR DE FUTBOL DEL SEVILLA
La seva adaptació ha estat molt ràpida. S’ha esforçat molt per aprendre l’idioma
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL SEVILLA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)