Internacional

Marc Mas

(jugador del GIF Sundsvall)

Un silenc que vol trencar el gel

Marc Mas va deixar Olot el juliol per iniciar una aventura al GIF Sundvall de la màxima categoria sueca

Amb el curs en dansa, al davanter li va costar entrar a l’equip, que no va poder evitar el descens a segona

El juliol passat, Marc Mas (Sils, 1/6/1990) va decidir abandonar la zona de confort, fer les maletes i donar un cop de timó a la seva carrera per endinsar-se en el futbol suec, concretament en el GIF Sundsvall, llavors a la màxima categoria del país escandinau. Els inicis no són fàcils, però Marc Mas, de caràcter obert i ajudat pels companys espanyols a l’equip, com Pol Roigé, Juanjo Ciércoles i David Batanero, entre d’altres, va acoblar-se molt bé al seu nou hàbitat fora del camp. El gironí va deixar enrere Olot i casa seva, Sils, per conèixer món, concretament la ciutat de Sundsvall, de 50.000 habitants i 400 quilòmetres al nord de la capital, Estocolm. Mas va arribar amb l’equip al fons de la taula i amb l’objectiu d’ajudar-lo a evitar un descens a la màxima categoria que finalment no van esquivar. Tot i això, el silenc té contracte fins al 31 de desembre de 2021 –les temporades s’acaben al novembre i comencen al febrer amb la disputa de la copa–. “Vaig arribar a un nou club, amb la lliga a la meitat i sense haver fet pretemporada. Més que fer-me amb l’equip i els mecanismes vaig notar la falta de rodatge i això em va dificultar tenir minuts amb més regularitat”, diu el gironí.

El curs passat, el Djurgardens va guanyar la lliga superant el sempre favorit Malmö i els històrics AIK Solna i el Göteborg, i és que el futbol a Suècia cada vegada és més competitiu i el ventall d’aspirants al títol s’amplia: “És un futbol amb molt de nivell i molta igualtat entre els sis primers classificats, de fet no es va decidir el campionat fins al final, i llavors la resta de clubs més humils que batallem entre nosaltres i qualsevol pot vèncer l’altre. A més, els estadis són grans, gairebé tots amb gespa artificial però amb l’obligació de canviar-la cada dos o tres cursos, un fet que garanteix sempre una superfície òptima”, diu Mas, que ja pensa a tornar a la màxima categoria amb el Sundsvall, un club que com a recent descendit serà un dels rivals a batre a segona: “El 7 de gener torno cap allà i m’explicaran les intencions que tenen i el projecte per al curs vinent. La meva ambició és quedar-me i tornar a la màxima categoria el més aviat possible”.

La gran nit de Marc Mas

Marc Mas ha aconseguit fer dos gols, tots en el duel de copa que va jugar contra el Lidingö (1-3). El de Sils va ser clau amb un gol durant el temps reglamentari i un altre en la pròrroga que va certificar la classificació per a la fase de grups de la competició, d’un format especial a Suècia. “No tenia minuts en la lliga i en el duel de copa entre setmana vaig tenir l’oportunitat i la cosa va sortir bé, em va anar bé per agafar confiança”, explica Mas, que va acabar jugant nou partits i acumulant 476 minuts en la lliga. Al febrer, el Sundsvall va guanyar l’honor, gràcies al silenc, a participar en la fase de grups de la copa que es disputa en els primers mesos del curs. Llavors, a finals de març, l’equip suec iniciarà el camí de tornada a la màxima categoria amb, si tot transcórrer amb normalitat, un Marc Mas lluitant per destacar i aportar gols a milers de quilòmetres de casa, enyorant la família i els amics però treballant-se la carrera futbolística. Des de Sundsvall, el de Sils no perd la pista dels seus excompanys d’Olot: “Tenen els automatismes assolits i una idea clara, estan en bona posició per aspirar encara a tot”, explica amb nostàlgia.

2
Gols
ha fet Marc Mas des que va iniciar la seva aventura a Suècia. Els dos els va fer en la copa contra el Lidingö (1-3). Un va ser clau en la pròrroga per classificar el seu equip.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)