Champions

El triomf del City al Bernabéu insufla energia nova a un projecte debilitat

Champions. Any difícil a la Premier i sanció severa de la UEFA. “Això és el que es perdrà Europa”, reivindica ‘The Times’

Se sol dir que el futbol sempre dona revenja. També la màxima que la pilota és un altaveu incomparable de reivindicació. I per al Manchester City, la nit de Chamartín va ser un canal incomparable per fer-les bones totes dues, per reivindicar un projecte que enguany s’havia empetitit a la Premier League davant el múscul incontestable del Liverpool i com a element de rebel·lia davant la decisió de la UEFA de castigar-los durant dos anys sense competició europea, en un moviment que els seus dirigents han denunciat com a injust.

“Això és el que es perdrà Europa”, reivindicava ahir el diari The Times, després que el conjunt skyblue guanyés per primera vegada en la seva història al Santiago Bernabéu, amb un resultat, 1-2, que el Madrid no ha estat capaç de remuntar mai en la seva dilatada trajectòria. “No està tancat, ni de bon tros”, reivindicava en calent Pep Guardiola, sempre modest davant la seva llegenda que diu que tan sols ha perdut en una de les seves nou visites a Chamartín, i ha guanyat en sis ocasions. “Però la Champions és qüestió de moments. Avui m’elogien perquè hem guanyat. Si haguéssim perdut em criticarien per haver jugat sense un davanter de referència”, va reivindicar el de Santpedor després d’atrevir-se a deixar a la banqueta el Kun Agüero per a un partit transcendental i jugar amb dos falsos davanters com De Bruyne, imperial en el tram final, i Bernardo Silva. “Guardiola va arriscar amb el pla i li va sortir a la perfecció”, es va poder llegir ahir a la BBC, a través d’una anàlisi de Michael Brown, exmigcampista del City, que glossava l’actuació del conjunt de Guardiola a partir de la figura de De Bruyne, autor de l’assistència del primer gol, del segon i sobretot una amenaça en l’últim terç de camp. “Tot i estar en una posició en què li era difícil tocar molta pilota, quan ho feia era per ser decisiu. Va demostrar que podia ser determinant en cada aparició”, va destacar Brown sobre el capità d’un Manchester City que en un sol dia va soterrar els dubtes de tota una temporada. “I aquest club no està acostumat a fer aquestes coses”, va destacar Guardiola, després d’un nova nit d’èxit en territori hostil.

Ramos, una baixa clau

Quasi al mateix nivell que el resultat, compareix la baixa de Sergio Ramos com una llosa pesant sobre el Real Madrid, que haurà de jugar a Manchester sense part del seu escut. Ramos, sempre present en moments d’èpica, deixa orfe l’equip de Zinedine Zidane d’una peça cabdal en els èxits de temporades precedents. Sense ell, de fet, el Madrid ha perdut 5 dels últims 6 partits que ha disputat en competició europea. L’andalús, de fet, ja va estar absent la temporada passada contra l’Ajax al Bernabéu, en l’última desfeta blanca en una Champions que ara el torna a tenir al límit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)