Més futbol

JUANJO CIÉRCOLES

JUGADOR DEL SUNDSVALL

“A Suècia es viu amb massa tranquil·litat”

“Fins que no en passi una de grossa, el govern no serà estricte”

“A Sundsvall, una ciutat de menys de 60.000 habitants, hi ha onze casos de coronavirus”

“Vull trobar un equip a prop de casa a l’estiu”

Molt estimat a Sabadell
Juanjo Ciércoles va jugar durant sis temporades al CE Sabadell, club en què va deixar una gran empremta. Format al RCD Espanyol, va jugar també mitja temporada al Badalona, abans de marxar a la primera divisió de Suècia. El seu equip, el Sundsvall, però, va baixar i ara juga a la segona categoria, la Superettan.
La lliga, que havia de començar a l’abril, arrencarà a principis de juny i estarem dues setmanes sense entrenar-nos

Dos anys i dos mesos després d’arribar al Sundsvall suec, Juanjo Ciércoles (l’Hospitalet de Llobregat, 27 de maig del 1988) viu amb incertesa la crisi sanitària que afecta el planeta per culpa del coronavirus. El migcampista català, que aquesta temporada es troba separat de la seva família, no amaga la seva preocupació per la falta de resposta del govern de Suècia. De moment, al país escandinau hi ha, segons ell, una inquietant normalitat.

Com ho porta?
Aquí es viu tot això del coronavirus amb una certa normalitat; les autoritats no s’han pronunciat. Nosaltres diumenge vam jugar un amistós, dilluns ens vam entrenar i, dilluns mateix, les autoritats esportives van decidir que la lliga, que havia de començar a l’abril, s’iniciarà a principis de juny. A més, estarem dues setmanes sense entrenar-nos.
L’amistós de diumenge va ser amb públic?
Hi van deixar entrar 500 persones. Jo no volia jugar. Només es va jugar un altre amistós, la resta es van suspendre.
Al marge del futbol, com es viu aquesta crisi a Suècia?
Ens han demanat precaució màxima i ens han dit que no es pot viatjar. És possible que es tanquin les fronteres amb Noruega, que és aquí al costat. A Sundsvall, que és una ciutat de menys de 60.000 habitants, hi ha onze casos.
Pel carrer tot continua igual?
Acabo d’anar al supermercat i tot era molt normal: ni cues, ni aglomeracions. Pel carrer només he vist una persona amb mascareta. Semblava asiàtica i era gran.
Des de la distància, com pateix el confinament que es viu a Catalunya?
Enguany estic sol a Sundsvall. La meva dona, les meves filles i la meva mare són allà. Sí que ho pateixo, clar. Sé que no surten de casa. Les notícies que m’arriben des d’allà em fan agafar por del que pugui acabar passant aquí. A Suècia, fins que no en passi una de grossa no es posaran estrictes.
En tot cas, després de l’ajornament de la competició, es planteja tornar a Barcelona per passar el confinament amb la seva família?
El Sundsvall no ens deixa, per si es tanquen les fronteres i, sobretot, perquè no ens contagiem. En tot cas, em faria por agafar un avió i arribar a casa meva amb el coronavirus. A més, el club vol fer una mena de pretemporada quan es puguin reprendre els entrenaments.
Els han donat una rutina de treball per entrenar-se a casa durant aquesta aturada?
Sí. A més, podem treballar al gimnàs del club. Jo hi aniré. M’estimo més fer-ho allà que no pas a casa.
Deu trobar-se sovint amb Marc Mas, company d’equip.
Sí. A més de coincidir en els entrenaments, acostumem a trobar-nos una estona a la tarda.
Aquesta temporada només té un company de la terra. El curs passat en tenia uns quants més: David Batanero, Pol Moreno, Pol Roigé…
Ens ajuntàvem sovint, fèiem barbacoes... Ara només em queda en Marc. Però ell té aquí la seva parella. Ens veiem quan podem.
A Suècia ha de tenir una vida ben tranquil·la...
Massa tranquil·la! Tot és molt diferent: l’hivern, l’estiu, la llum… Estic aquí pel contracte que vaig signar, la veritat.
Hi va arribar en el mercat d’hivern de la temporada 2017/18, procedent del Badalona. Ja fa més de dos anys.
Tenia un bon contracte, a Badalona, i no em plantejava sortir a l’estranger, però em va sortir aquesta oportunitat i no la vaig desaprofitar.
Ha signat fins al final de la temporada que ve. Es veu a Sundsvall fins aleshores?
La meva idea és trobar un equip a prop de casa aquest estiu, quan s’obri el mercat. Tant de bo. Si no, m’esperaria a acabar aquesta temporada, a finals d’any, per intentar sortir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)