Més futbol

Un precedent enverinat

Eredivisie. La decisió dels Països Baixos de donar per acabada la competició sense campió ni ascensos ni descensos ha generat reaccions dispars i en algun cas fins i tot la intenció d’anar als jutjats

Els Països Baixos han decidit caminar amb contundència sobre terreny pantanós, la qual cosa ha acabat esquitxant en totes direccions i ha generat una onada d’opinions dispars que anticipen al món sencer què succeirà en cas d’haver de donar per acabades les competicions. És el que va passar divendres amb l’Eredivisie, que va decidir deixar desert el campionat i anul·lar els descensos i descensos. “Aquí són així i han volgut ser molt contundents a l’hora de posar la salut davant de qualsevol cosa. Acabar les competicions, però, era evident que no deixaria content ningú”, opina Pol Llonch, migcampista d’un dels equips beneficiats per la mesura, el Willem II, que jugarà la temporada l’Europa League. “Òbviament que ens hauria agradat celebrar-ho d’una manera diferent, i no només pel grup de WhatsApp, però als carrers [de Tilburg] sí que m’han arribat vídeos de gent celebrant, ja que aquí el confinament no és tan taxatiu”, continua el català, una actitud que contrasta amb les sensacions que ha deixat la mateixa decisió a l’Utrecht, que amb el final del campionat es queda a les portes de competicions europees tan sols tres punts per sota del Willem II, un fet que el balear Adrián Dalmau, atacant del conjunt d’Utrecht, ha qualificat de “vergonyós”.

En la mateixa línia de descontentament figuren també els dos candidats a ascendir a l’Eredivisie, el Cambuur i el De Graafschaft, que amb 11 i 7 punts respectivament d’avantatge respecte al tercer classificat de la segona divisió, veuran com seguiran un any més a la categoria quan tenien l’ascens a tocar. “És la vergonya més gran en la història del futbol holandès”, ha manifestat fins i tot l’entrenador del Cambuur, Henk de Jong.

Les dues entitats, de fet, ja han comunicat que duran aquesta resolució als tribunals amb l’esperança de modificar un destí escrit de moment per la decisió federativa i que també té un punt de polèmica en el repartiment dels beneficis d’haver-se classificat per a la competició europea. Com que només s’havia disputat el 75% del campionat, la federació holandesa ha suggerit als agraciats repartir el 25% dels guanys entre la resta de clubs. L’Ajax, però, que s’ha quedat sense poder conquerir un títol que estava disputant de manera acarnissada amb l’AZ Alkmaar, té la intenció de cedir una xifra substancialment inferior que podria estar entre el 5% i el 7% dels diners que percebin.

LA REACCIÓ

Era impossible prendre una decisió que no generés cap polèmica
Pol Llonch
MIGCAMPISTA DEL WILLEM ii

LA XIFRA

25%
dels guanys
per jugar a Europa ha suggerit la federació que els clubs agraciats cedeixin

NERVIS A SEGONA

El De Graafschapt i el Cambuur, candidats a pujar, han anunciat que denunciaran

Polònia tornarà a competir el 29 de maig

El govern polonès va anunciar ahir un pla de desconfinament per al seu futbol que pretén desembocar en el 29 de maig, quan es reprendria la lliga a porta tancada, tal com va informar ahir el primer ministre del país, Mateusz Morawiecki. El pla, que consta de cinc fases abans de recuperar la competició, arriba després que el màxim responsable polític del país hagi mantingut reunions amb el ministre d’Esports i Sanitat polonès així com amb els principals responsables de tots els clubs de futbol. “Tenim un pla precís per reprendre la competició a finals de maig”, va assegurar ahir Morawiecki en una roda de premsa.

Aturada des del passat 9 de març, la lliga polonesa ha de disputar encara quatre jornades abans de donar per acabada la fase regular, amb el Legia de Varsòvia actualment com a líder de la competició i amb vuit punts d’avantatge sobre el Piast Gliwice.

Una vegada acabada la fase de lliga, al torneig li faltaria un play-off entre els vuit primers classificats per determinar el campió, mentre que els vuit restants també hauran de disputar el seu propi play-off per decidir els equips que acaben baixant a segona divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)