1a divisió

Tornen els rondos

Primera divisió. El Barça i l’Espanyol van iniciar ahir els entrenaments en grup, amb un màxim de deu jugadors per grup. El contacte va tornar a la Joan Gamper i la Dani Jarque

Alegria a la ciutat esportiva Joan Gamper i també a la Dani Jarque. Els dos equips catalans de primera divisió van poder ahir avançar de fase després que el Ministeri de Sanitat acceptés la petició de la Lliga perquè tots els equips s’entrenin en les mateixes condicions, independentment que els seus territoris estiguin en una fase o una altra de la desescalada. Van començar els entrenaments segons la fase 3 del protocol de la Lliga. És a dir, els jugadors van deixar els entrenaments individuals per estar en contacte amb els companys, dividits en grups d’un màxim de deu futbolistes.

Van tornar a la Joan Gamper els tradicionals rondos, tan característics de l’estil Barça, exercicis d’associació i jocs de posició. Sota l’atenta mirada de Quique Setién i la resta de membres del cos tècnic, els futbolistes es van dividir en dos grups de deu.

Leo Messi, el seu inseparable Luis Suárez, Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Arturo Vidal, Ansu Fati, Riqui Puig i Ronald Araujo van començar la sessió a dos quarts de deu al camp Tito Vilanova. El segon grup el van formar Semedo, Rakitic, Arthur, Lenglet, Griezmann, Braithwaite, De Jong, Junior Firpo, Collado i Monchu. Els tres porters, Ter Stegen, Neto i Iñaki Peña, es van exercitar a banda amb els preparadors de porters, tot i que el mateix Setién, sempre amb fam de pilota, els va posar a prova també amb els seus xuts.

Els lesionats Ousmane Dembélé i Samuel Umtiti continuen treballant en la seva recuperació. Dembélé ho fa per tornar a l’agost si es juga la Champions, i Umtiti per quan es reprengui la lliga.

A banda dels dos lesionats, Setién va poder comptar amb tots els seus jugadors després que cap donés positiu en la segona prova de coronavirus que van passar divendres passat tots els equips de primera i segona divisió.

L’Espanyol

L’Espanyol també va tornar a la feina en equip a la ciutat esportiva Dani Jarque. Abelardo, que tindrà al davant onze jornades per mirar de salvar la categoria, va dividir els seus homes en tres grups, que van treballar en diferents horaris i en diferents zones de la instal·lació, complint l’estricte protocol de la Lliga.

Una part de la plantilla també es va exercitar al gimnàs. Aquesta és una de les novetats de la fase 3 del protocol de la Lliga. Ja es poden utilitzar tant el gimnàs com els vestidors, sempre amb una bona desinfecció després de cada ús.

L’Espanyol, que va ser un dels equips més perjudicats per la malaltia, amb vuit futbolistes infectats pel coronavirus, tots ells ja recuperats, s’exercitarà en dobles sessions durant tota la setmana per mirar de trobar un punt físic òptim per quan torni la competició, que, segons el president de la Lliga, Javier Tebas, podria ser el 12 de juny si ho permet el Ministeri de Sanitat.

BARÇA

Cap jugador va donar positiu en la segona tanda de tests de coronavirus

ESPANYOL

Abelardo ha programat dobles sessions d’entrenament tota la setmana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)