Girona

Un retorn amb estrella

La reaparició de Cristhian Stuani coincideix amb el millor moment del Girona, que ha superat el malson de les baixes i ha trobat la regularitat que tant enyorava

Elogis dels companys i el tècnic cap a l’uruguaià després del seu setzè partit marcant més d’un gol com a blanc-i-vermell

Tots els missatges dels jugadors del Girona a les xarxes socials, després de la tercera victòria seguida, tenien reservat un espai per a Cristhian Stuani. El tècnic, Francisco, ja l’havia elogiat el dia que el va recuperar després d’una llarga absència –“Stuani és la nostra bandera”– i va expressar després de superar el Logroñés la satisfacció pel retorn triomfal del líder del vestidor. Amb la reactivació de l’uruguaià, el Girona guanya un bé capital, el gol, i molts elements més que també sumen. “Tots sabem què sent ell per aquest equip i per aquest club. És un 10 com a persona, i com a jugador ja ho sabem”, resumia Francisco.

El Girona ha superat una fase compromesa de la temporada, que va arrencar amb dèficit de jugadors i va continuar amb una allau de baixes que no tenien aturador. Més enllà d’Ibrahima Kébé, consolidat al primer equip tot i que té dorsal del filial, Francisco no va citar cap jove per al partit contra el Logroñés. Era la primera vegada en tota la temporada, i un senyal més que el malson de les absències queda enrere. Cap retorn era més esperat que el de Cristhian Stuani, que va encadenar vuit partits lluny del camp, dels quals l’equip només en va guanyar dos (tres empats i tres derrotes). La reaparició del guia ha coincidit amb les tres victòries seguides, que han permès l’equip agafar la regularitat que no havia trobat en cap moment i posar-se al dia en la classificació havent atrapat la puntuació del Rayo Vallecano, l’equip que marca la zona de play-off d’ascens i que dilluns visitarà Montilivi. “Sento l’estima de tothom. I haver marcat dos gols i haver participat en les dues victòries anteriors és molt important. Sé que la gent està contenta, em dona molta estima, i el mínim que puc fer és tornar-l’hi amb gols”, deia Stuani, fonamental per assegurar una sèrie (9 punts de 9) que el Girona no lligava des de la primera temporada a primera, amb Machín. L’últim cop, entre el febrer i el març del 2018, contra el Celta (1-0), el Vila-real (0-2) i el Deportivo (2-0).

74 gols en 112 partits

Autor de 40 gols en dues temporades a primera i de 31 en l’anterior a segona A, Cristhian Stuani ha començat força més tard del que és habitual la seva cursa golejadora aquesta temporada. El partit contra el Logroñés va ser el setzè en què l’uruguaià marca més d’un gol, una fita que va inaugurar en l’estrena històrica dels gironins a primera, contra l’Atlético (2-2). Són catorze doblets, a més dels trios que va aconseguir la temporada passada. En 112 partits amb el Girona entre primera (40), segona (31), copa (1) i fase d’ascens a primera (2), Stuani acumula 74 gols. I no té cap intenció d’aturar-se.

DEL MARÇ DEL 2018

2 ‘HAT-TRICK’
2019/20 (2a A)
4. Girona-Rayo 3-1
19. Girona-Lugo 3-0
14 DOBLETS
2017/18 (1a)
1. Girona-Atlético 2-2 22. Girona-Athletic 2-0 29. R. Madrid-Girona 6-3 38. Las Palmas-Girona 1-2
2018/19 (1a)
4. Girona-Celta 3-2 5. Barça-Girona 2-2 8. Girona-Eibar 2-3 13. Espanyol-Girona 1-3 26. Rayo-Girona 0-2
2019/20 (2a A)
17. Girona-Fuenlabrada 2-0 23. Girona-Extremadura 3-1 28. Deportivo-Girona 2-2 41. Girona-Cadis 2-1
2020/21 (2a A)
2. Girona-Logroñés 2-0

VENT A FAVOR

Les tres victòries seguides, que es feien pregar, han coincidit amb el retorn de Stuani
Francisco ha anat recuperant peces i no va citar cap jove del filial per primera vegada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.