Espanyol

Pendín: “Podem combinar la copa i la lliga”

Copa. El segon tècnic de l’Espanyol es retrobarà amb el Burgos a la copa on va aconseguir un històric ascens a segona com a jugador. “Sabem que no serà fàcil i així li hem dit als jugadors”, avisa l’argentí

Dani Pendín és la mà dreta de Vicente Moreno. L’ajudant tècnic del preparador de Massanassa és l’encarregat de les jugades d’estratègia de l’equip i el principal confessor de les cabòries del preparador valencià. Pendín fa molts anys que està al costat de Moreno a qui va conèixer fa 19 anys quan jugaven al Xerez. L’argentí, habitualment a l’ombra, ha parlat davant els mitjans de comunicació per la seva vinculació amb el Burgos, el rival de copa de l’Espanyol de dimecres. Pendín ha jugat al club castellà durant tres anys (1999/2002) i va aconseguir un històric ascens a segona que no s’ha tornat a produir en els últims 19 anys. “Anar a Burgos em porta sempre grans records i tornar és una gran il·lusió. El meu fill gran va néixer a Burgos i tinc una gran estima a la ciutat. He deixat molts amics i molta gent. Continuo tenint contacte”, ha dit Pendín que ha explicat com el seu pas pel club castellà va transformar la seva carrera. “Va ser el salt que necessitava en la meva carrera com a professional. Vaig fer el salt a Burgos des del filial de l’Oviedo. La meva carrera va anar cap a dalt i vam aconseguir l’ascens a segona divisió. Va ser clau en la meva carrera i després va arribar el meu traspàs al Xerez”. Tot i això, el tècnic ha lamentat la falta de públic a El Plantío. “És una llàstima que no pugem estar amb la gent”. Malgrat l’estima que li té al conjunt castellà, Pendín busca passar l’eliminatòria. “Conec bé el Burgos. Està fent una bona temporada i té un bon entrenador. Sabem que serà un partit difícil. No sé com estarà el camp. Farà fred i quan jugava hi havia una banda que es gelava sempre. Ara amb la remodelació del camp serà diferent. Contra l’Andorra em va agradar el Burgos. Anem amb molta serietat, com davant el Llagostera. Volem passar perquè sabem que podem combinar les dues competicions. Sabem que no serà fàcil i així li hem dit als jugadors”.

Més enllà d’això, el preparador també s’ha referit al moment actual de l’equip després d’una derrota a Las Palmas marcada per la polèmica de l’arbitratge d’Ocón Arraiz i que ha trencat una ratxa de cinc victòries consecutives dels catalans. L’empat del Mallorca davant l’Oviedo (2-2) i la victòria de l’Almeria davant la Ponferradina (3-1) ha comprimit, encara més, la part alta de la lliga on tots tres equips només estan separats per un punt. L’Espanyol manté el lideratge, amb 42 punts, per la diferència de gols respecte al Mallorca. L’Almeria és tercer amb 41. Una puntuació que demostra l’aferrissada que serà la lluita per l’ascens directe quan només queda una jornada per acabar la primera volta. “Com Vicente no m’agrada parlar dels àrbitres. El club ha pres una decisió, però vaig en la línia del nostre tècnic”, ha dit Pendín que no s’ha mogut de la línia marcada per Vicente Moreno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)