2a divisió FEF

Goig entre interrogants

L’alegria per l’ascens a primera divisió FEF del Llagostera també va acompanyat de diversos dubtes pel que fa a la nova categoria

El Llagostera viu, una altra vegada, dies d’alegria i orgull. El conjunt blau-i-vermell va assolir diumenge l’ascens a la primera divisió FEF, després d’un empat (3-3) contra l’Hèrcules i es col·loca entre els 82 millors equips del futbol estatal. “L’hem feta molt grossa”, explica Oriol Alsina. “En un any tan complicat, amb tot el que esta passant, per com s’ha fet, pels rivals que hem tingut tant en la primera fase, com en la segona... Hem fet una temporada estratosfèrica”, indica el tècnic. “Mantenir-nos era una fita i pujar és un somni. I, a més, hem guanyat la copa federació, que és un altre somni. Una cosa més de l’Oriol, que ja sabem que quan se li posa entre banya i banya, ho acaba fent”, valora la presidenta, Isabel Tarragó.

El curs dels llagosterencs ha estat realment impressionant; ascens, copa federació i final de la copa Catalunya perduda en els penals. “És increïble el que hem fet”, assegura Alsina, que reivindica la feina de l’entitat. “Fa 15 mesos que no perdem un partit a casa. El Llagostera hauria d’estar lluitant per no baixar sempre. Al final mantenim el bloc, perdem algun jugador per qüestió econòmica i apostem per nanos joves que creixen, fan eclosió i tenen un rendiment molt important. Després tenim la gent de sempre, els veterans que en dic jo, que són un exemple de rendiment i per als companys. Nosaltres treballem així. Aquí a Llagostera acumulem molts miracles i aquest és un dels més grans.” “Té molt mèrit el que hem fet aquesta temporada”, diu un dels integrants de la plantilla, Sergio Cortés, un dels millors jugadors de l’equip aquesta campanya. “Aquest grup de jugadors i el cos tècnic, amb un pressupost molt petit, hem competit contra equips molts més grans que nosaltres i ho hem culminat pujant a primera federació”, expressa el migcampista, fins no fa gaire extrem.

La nova categoria

Al goig existent per l’ascens se sumen, però, una sèrie d’incògnites sobre la nova divisió, la primera federació, la que serà la tercera categoria del futbol estatal. “Entenem que pujar de categoria és bo i que ens explicaran en breu el què suposa. Estem contents de ser-hi en el primer any”, afirma Tarragó, que, com tots els dirigents dels clubs que formaran la primera federació, tenen dubtes.

Sí que se sap que la nova divisió estarà formada per 40 equips, que es dividiran en grups de 20; d’aquests 40, 36 procedeixen de segona divisió B i 4, de segona divisió A. De fet, el Llagostera va ser l’últim de la ja extingida segona B a classificar-se. Queden doncs per saber els quatre equips de la plata que baixaran i que en formaran part; de moment, l’Albacete i Castelló estan confirmats.

Tot i no ser encara oficial, el que s’ha extret de les últimes reunions que ha mantingut la federació amb diversos clubs és que, pel que fa al funcionament de la nova competició, els primers de cadascun dels dos grups pujaran directament a la segona divisió A, mentre que del segon al cinquè faran un play-off per promocionar-hi i d’on sortiran els altres dos equips ascendits. Pel que fa als descensos, n’hi haurà cinc per grup i seran, per tant, deu equips, els que baixaran a la segona federació. El que no ha transcendit és com es determinaran els esmentats grups, òbviament geogràficament, però no se’n sap encara el criteri.

La composició dels grups no és l’únic dubte, la majoria radiquen en qüestió de recursos. La FEF vol que aquesta categoria s’acosti molt al professionalisme, la qual cosa comportarà una imposició de requisits als clubs en l’àmbit econòmic i també d’infraestructura als seus estadis, i sobre això no hi ha res lligat encara.

LES FRASES

L’hem feta molt grossa. Hem fet una temporada estratosfèrica
Oriol Alsina
ENTRENADOR DEL LLAGOSTERA
Té molt de mèrit el que hem fet. Amb un pressupost molt petit hem competit contra equips molts més grans que nosaltres
Sergio Cortés
FUTBOLISTA DEL LLAGOSTERA
Albacete, Castelló, Algecires, Betis Deportivo, Linares, Linense, San Fernando, Sanluqueño, Sevilla Atlético, Atlètic Balears, Racing, Talavera, Cultural, Unionistas, Valladolid Promesas, Zamora, Andorra, Barça B, Cornellà, Llagostera, Nàstic, Badajoz, Extremadura, Celta B, Deportivo, Racing Ferrol, Real Madrid Castilla, DUX Internacional, Majadahonda, S.S. Reyes, UCAM, Tudelano, Bilbao Athletic, Real Unión, Calahorra, SD Logroñés, Alcoià i Vila-real B. *En falten dos de segona divisió A
Mantenir-nos era una fita i pujar és un somni. Entenem que ens explicaran en breu què suposa
Isabel Tarragó
PRESIDENTA DEL LLAGOSTERA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)