Eurocopa

Itàlia sobreviu a l’allau ofensiva de Bèlgica

Quarts de final. Els transalpins fan bons els gols de Barella i Insigne per classificar-se per a semifinals, on es veuran les cares amb Espanya

Bèlgica 1 Itàlia 2

BÈLGICA:Courtois; Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Meunier (Nacer Chadli, 69’) (Dennis Praet, 73’), Tielemans (Dries Mertens, 70’), Witsel, Thorgan Hazard; Doku, Lukaku, De Bruyne.ITÀLIA:Donnarumma; Di Lorenzo, Chiellini, Bonucci, Spinazzola (Emerson, 80’); Barella, Jorginho, Verratti (Cristante, 74’); Chiesa (Toloi, 90’), Immobile (Belotti, 74’), Insigne (Berardi, 80’).GOLS:0-1 (31’) Barella; 0-2 (44’) Lorenzo Insigne1-2 (45’ +2’) Lukaku, de penal.ÀRBITRE:Slavko Vincic (Eslòvenia) T.G.:Marco Verratti (20’); Youri Tielemans (21’); Berardi (90’).

Itàlia s’ha classificat per a semifinals després de fer descarrilar Bèlgica. Els diables vermells eren un dels grans favorits. Una generació d’or, dirigida per Robert Martínez, que, de nou, veu el somni esquerdat d’arribar a una final d’un gran torneig de seleccions. Itàlia en va tenir prou amb la seva manera de competir: fiable i amb un xic de fortuna quan és necessari. Així va aguantar l’allau de joc dels primers minuts dels belgues, amb un gran Donnarumma que va desballestar les ocasions de Kevin de Bruyne i Lukaku. Itàlia va respondre de manera contundent i aprofitant una imprecisió defensiva del seu rival. I aquí Barella, com qui ensuma la sang, no va perdonar.

Itàlia encara va fer més sang gràcies a una gran jugada personal d’Insigne. El davanter del Nàpols es va plantar a la frontal per traçar un xut que va superar Courtois. Lukaku va retallar la distància, dos minuts després, transformant un penal comès sobre Doku. Aquest gol semblava donar ales a Bèlgica, que va esprémer el seu joc tot buscant el gol de l’empat, però aquest no va arribar tot i la insistència dels seus davanters. No era el dia, i Itàlia va aguantar la pluja ofensiva del seu rival amb la flexibilitat del bambú i la força de l’acer. Itàlia manté el seu ADN amb jugadors com ara Bonucci i Chiellini, en defensa, l’espectacularitat felina de Donnarumma sota els pals i la verticalitat d’Insigne. Itàlia es veurà les cares amb Espanya en les semifinals de dimarts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)