Territorial

Set gironins arrenquen la cursa per l’ascens a 3a FEF

1a catalana. Aquest cap de setmana es posa en marxa la lliga, amb els equips de la demarcació, molts d’ells aspirants a tot, enquadrats al grup 1

Aquest cap de setmana es disputa la primera jornada de la nova 1a catalana. Nova perquè després dels dos últims anys sense descensos s’han acumulat un total de 43 equips a la categoria i això ha obligat, de moment, ha formar tres grups de 14, 14 i 15 equips. Els equips de la demarcació gironina han quedat enquadrats, com és habitual, en el grup 1, on ocuparan la meitat de les 14 places, i és que al Bescanó, a l’Escala, al Lloret, a la Jonquera, al Palamós i al Costa Brava B se’ls hi suma aquest curs el Banyoles després de descendir de 3a divisió el curs passat.

Respecte la temporada passada desapareixen els subgrups, i és que tots els equips del grup s’enfrontaran entre sí a dues voltes per establir la classificació definitiva, i és que tampoc hi haurà cap segona fase ni play-off d’ascens, ja que els tres equips que pujaran a 3a divisió federació seran els campions de cadascun dels grups. En cas que per ascensos compensats hagués de pujar un quart equip a tercera l’ascens seria pel segon millor classificat dels tres grups, calculant el coeficient de punts per partit per la diferència d’equips entre grups.

Pel que fa als descensos, baixaran a 2a catalana el 12è, 13è i 14è classificat de cada grup, a més del 15è classificat del grup 3 i l’11è classificat amb pitjor coeficient de punts per partit.

Objectius i interrogants

Entre els set equips de la demarcació gironina hi ha bona part dels aspirants a l’ascens al grup, i és que el Lloret i l’Escala volen repetir la bona imatge que han ofert els dos últims cursos, mentre que el Palamós i el Costa Brava B no es poden deixar de banda per molt que el curs passat arribessin al tram final de lliga lluitant entre ells per evitar una de les places de descens, que finalment no van comportar res pel que es va decidir en l’assemblea general de la FCF d’anul·lar tots els descensos arran del canvi del pla de competició –hauria baixat el filial del Costa Brava.

A aquests quatre equips s’hi ha de sumar el que segurament parteix com un dels màxims favorits a acabar campió de grup i aconseguir l’ascens a tercera: el Banyoles. Els del Pla de l’Estany han mantingut bona part del bloc que va acabar lluitant fins el final del curs passat per evitar el descens encara que semblés impossible, i a més han incorporat jugadors cridats a estar entre els millors de la categoria com Jordi Masó, Pepu Soler, Carles Puig o Guillem Cornellà. Kiku Parcerisas continuarà a la banqueta, i serà l’encarregat de dirigir una nau que per plantilla només es pot marcar l’objectiu de l’ascens.

En una altra escala hi ha el Bescanó, debutant a la categoria el curs passat. Els gironins van firmar un molt bon curs d’estrena i ara tenen l’objectiu de repetir les sensacions en una temporada força més semblant al que és habitual, sense la composició dels subgrups.

Segurament la gran incògnita d’aquesta temporada entre els equips de la demarcació és la Jonquera. Els fronterers van signar una nefasta temporada el curs passat, amb només 1 punt en 18 partits, en els que va marcar 7 gols i en va rebre 67. L’anul·lació dels descensos li ha donat un any més de vida a 1a catalana, però s’haurà de veure si l’equip pot fer dues passes endavant per competir al nivell de la resta del grup.

Un derbi d’entrada

En la primera jornada ja es viurà el primer duel directe entre dos equips de la demarcació. Serà el Palamós-Costa Brava B que es disputarà diumenge a la tarda (18h) i servirà per tancar la jornada. L’encarregat d’obrir la jornada, i la lliga, serà el Bescanó, que rebrà aquesta tarda el Parets (16h). Més tard, a les 17h, el Lloret rebrà el Martinenc i l’Escala visitarà les Franqueses. Demà, a banda del duel gironí, al migdia (12h) el Banyoles visitarà l’Unificació Llefià i la Jonquera el difícil camp de la Muntanyesa.

Grup 1
AVUI
16:00
Bescanó-Parets
17:00
Lloret-Martinenc
17:00
Les Franqueses-L’Escala
DEMÀ
12:00
U. Llefià-Banyoles
12:00
Muntanyesa-La Jonquera
17:00
EF Mataró-Mollet
18:00
Palamós-Costa Brava B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)