Premier

El City empata i dona alguna esperança al Liverpool

Partit trepidant entre el West Ham i el Manchester City, que ha començat amb avantatge clar dels londinencs però que hauria pogut acabar amb triomf dels de Manchester, que han fallat un penal en la recta final. Al final, ni els uns ni els altres (2-2). L’empat dona alguna esperança al Liverpool, però si els de Klopp perden dimarts contra el Southampton, el City serà campió. Si no, els de Guardiola hauran d’esperar i guanyar diumenge l’Aston Villa per celebrar el títol.

Les sensacions en acabar la primera part eren que el Manchester City s’estava deixant mig títol de lliga a Londres, després de 45 minuts sense eficàcia de cara a porteria. Al contrari que Jarrod Bowen, jove davanter dels hammers que s’ha convertit en una de les sensacions d’aquest curs, qui els hi havia endossat un doblet amb un 100% d’eficàcia de cara a porta i havia deixat al seu equip a 45 minuts de la victòria. A més, el segon gol ha arribat al límit del descans i semblava que podia provocar una desconnexió total entre els jugadors dirigits per Pep Guardiola.

Però quan el líder de la competició semblava que tenia molt lluny poder capgirar el partit, ha arribat un magnífic inici de segona part del Manchester City. Jack Grealish ha caçat una pilota rebutjada, i de volea, ha aconseguit introduir la pilota dins de la porteria i ficar de ple en el partit els skyblues. I aquesta energia ha tingut resultat i, en el minut 68, han fet el 2-2 amb un gol en pròpia porta del rival.

Quan quedava ben poc per al final, Mahrez ha fallat un penal (86’) que hauria pogut concretar la remuntada i fregar amb els dits la Premier League. En qualsevol cas, haver sobreviscut a una primera part sense encert i amb 2-0 deixa un bon regust als de Guardiola.

El Liverpool, que busca el pòquer de títols, es veu obligat a sortir amb tot el dimarts contra el Southampton ja que un empat els deixaria el títol gairebé impossible i una derrota provocaria que els citizens fossin campions.