1a divisió FEF

El Barça competeix, resisteix i suma tres punts d’or per trencar la mala dinàmica

Els blaugranes s’imposen al camp de l’Osasuna Promesas (0-1) amb un gol de Juanda, aguantant mitja hora amb un menys i aconseguint un triomf que és oxigen

Victòria i adéu a la mala dinàmica. El Barça Atlètic ha aconseguit guanyar al camp de l’Osasuna Promesas, que era tercer al començar aquesta jornada. Els de Rafa Márquez no han fet segurament el partit més vistós del que portem. De fet, probablement ha estat dels que han tingut menys possessió de pilota, però han sabut arromangar-se per capgirar una ratxa que començava a ser insostenible, i han demostrat que són capaços de competir com un equip. De cinc partits seguits sense guanyar i encaixant 13 gols, a una victòria en un estadi molt complicat, deixant la porteria a zero i aguantant mitja hora amb 10 futbolistes.

El partit ha estat intens des de l’inici. Els locals han començat volent imposar la seva idea i el seu millor moment. Als 10 minuts ja havien rematat dues vegades, obligant a intervenir a Arnau Tenas i a Álvaro Núñez. El Barça intentava fer-se amb la pilota, però la pressió dels de La Rioja era asifixiant. Tot i això, en una de les sortides en transició Juanda ha trobat premi. Ha intentat superar al seu marcador, i ha acabat xutant des de la frontal. El seu llançament ha agafat un efecte enverinat que ha sorprès el porter Valencia, força tou.

Tot i el gol, els locals no s’han enfonsat. Ni molt menys. Han seguit dominant i sotmetent a un Barça B que avui ha demostrat que és capaç d’arromangar-se per defensar un botí. Els deu darrers minuts del primer temps ha tocat patir, i ha hagut d’aparèixer Tensa. Feia mal per dins i per fora el filial d’Osasuna.

I no ha canviat la tònica al segon temps. De fet, s’ha accentuat. Al primer minut Tenas ha aparegut amb una aturada majestuosa. I al 58 Álvaro Sanz ho ha posat tot encara més complicat, veient la segona groga després d’una pèrdua en zona perillosa. Havia vist la primera dos minuts abans. Mitja hora davant un equip que ja estava assetjant als de Márquez i amb un home menys. Però l’equip ha resistit. No s’ha notat la mala dinàmica i el Barça ha sabut patir, treballant tots els jugadors, del primer a l’últim. Han tingut opcions els locals, però no han trobat premi.

Victòria d’un valor enorme per un Barça Atlètic que torna a respirar, com el seu entrenador. De fet, la igualtat de la categoria porta al fet que el filial blaugrana quedi ara a mitja taula a tan sols dos punts de les places de promoció. També a només dos del descens. La setmana vinent rebran al Cruyff un altre filial, el de l’Athletic.