Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Portugal fa valer el talent en una segona part boja

Després del 0-0 al descans, els gols de Cristiano Ronaldo, Joao Félix i Rafael Leao donen la victòria als portuguesos contra Ghana (3-2)

Portugal és el primer líder del grup H després de derrotar la selecció de Ghana (3-2) i aprofitar l’empat entre Uruguai i Corea del Sud per fer un pas de gegant cap a la classificació als vuitens de final. Tot i dominar gairebé tot el partit els portuguesos no han tingut un partit fàcil i han hagut de recórrer al talent dels seus homes ofensius en la segona part per decidir el partit amb els gols de Cristiano Ronaldo, de penal, Joao Félix i Rafael Leao.

Portugal ha començat el partit amb l’objectiu de ser protagonista, i ho ha pogut ser perquè Ghana no ha trobat la manera de lligar tres passades consecutives. El domini de la possessió ha estat absolut dels portuguesos, que han tingut una primera ocasió per avançar-se en el marcador però el control de Cristiano Ronaldo dins l’àrea no ha estat bo quan es podia quedar sol i no ha pogut definir davant el porter Ati Zigi. Ha estat el primer avís, però no n’hi ha hagut gaires més perquè Portugal ha tingut moltes facilitats per arribar a tres quarts, però a l’àrea s’ha trobat una selecció ghanesa molt sòlida que no ha concedit gaires ocasions. Només una abans del descans, de Cristiano i que ha acabat en gol, però que el col·legiat ha anul·lat per una falta prèvia (31’).

En la segona part Ghana ha volgut posar una marxa més i li ha discutit el control del joc a Portugal. Ho ha aconseguit i ha tingut la primera ocasió clara del partit amb un xut de Kudus des de la frontal que ha sortit desviat per poc (55’). A partir de llavors ha començat la bogeria. Primer ha marcat Portugal, que fins llavors no s’havia acostat a l’àrea en la segona part però que s’ha trobat amb un penal rigorós sobre Cristiano Ronaldo que ell mateix ha transformat en l’1-0 (65’). No li ha durat molt l’alegria als portuguesos, i és que en el minut 73’ Kudus ha guanyat l’esquena a la defensa, ha arribat a la línia de fons i ha assistit a André Ayew, que a l’àrea petita no ha perdonat i ha marcat l’1-1. Semblava que el partit es posava de cara per Ghana, però ha comès grans errors amb dues pèrdues al centre del camp que han permès a Bruno Fernandes tenir espais i signar dues grans assistències. La primera per Joao Félix, que ha culminat de meravella picant per sobre la sortida del porter (2-1, 78’) i després assistint a Rafael Leao, que amb un xut al pal llarg ha marcat el 3-1 (80’). Els dos gols en dos minuts han trencat el partit i Portugal encara podria haver fet algun gol més al contraatac. Tot semblava decidit però en el minut 89’ Bukari ha marcat el 3-2 de cap que ha posat emoció fins al final, tot i que el marcador ja no s’ha mogut més.