Mundial

MUNDIAL DE QATAR

La Bèlgica de Robert Martínez diu adeu a les primeres de canvi

Bèlgica serà la primera gran absent en els vuitens de final del mundial després de no passar de l’empat a zero contra Croàcia en el duel a vida o mort en l’última jornada del grup F. Els belgues han tingut opcions d’avançar-se en el marcador, sobretot en el segon temps a través de Lukaku, però la falta d’encert del davanter de l’Inter ha estat clau. La selecció dirigida pel català Robert Martínez marxa cap a casa a les primeres de canvi i l’etapa del de Balaguer al capdavant del combinat podria tenir les hores comptades.

El partit ha començat elèctric, sobretot, per la insistència de Croàcia a l’hora de buscar l’àrea belga. Els balcànics s’han mostrat verticals i han volgut imposar un ritme que sorprengués als de Robert Martínez que, poc a poc s’han tret la son de les orelles per trepitjar camp rival. Les millors ocasions del Bèlgica han arribat gairebé de forma consecutiva. La primera l’ha tingut Carrasco, que no s’ha cregut prou una centrada de Mertens al segon pal. L’extrem de l’Atlético no ha arribat a una primera rematada i, després de controlar ha decidit malament al pal cur (11’). Dos minuts després, De Bruyne ha conduït una contra veloç per cedir a l’espai cap a Mertens, que ha xutat a la primera però als núvols (13’).

Poc després una acció a l’àrea belga podria haver canviat el desenllaç del partit i del grup quan Carrasco no ha refusat bé una pilota en defensa i ha acabat fent penal sobre Kramaric. El col·legiat, a instàncies del VAR, ha assenyalat fora de joc posicional de Lovren en l’inici de l’acció que ha fet respirar Bèlgica i ha desesperat als croats (16’). L’efecte de l’acció ha congelat el matx i les ocasions han desaparegut tret d’algun xut llunyà o d’una centrada des de la línia de fons de Dendoncker que no ha trobat rematador (41’).

Lukaku, no ho decanta

La segona part començat amb ritme i un intercanvi de cops en el primer tram. El català Robert Martínez ha fet entrar Lukaku, que surt de lesió i ja va gaudir de minuts en el segon partit, i del davanter de l’Inter han arribat les millors ocasions belgues. La primera rematant massa forçat una centrada de De Bruyne (49’) i la més clara caçant un refús després d’una jugada col·lectiva que havia intentat executar Carrasco. El xut Lukaku s’ha estavellat amb el pal buscant l’únic forat que li havien deixat Livakovic i Gvardiol (60’). Entre les dues ocasions belgues, Croàcia ha avisat en diverses ocasions la porteria defensada per Courtois, que ha hagut de treballar per mantenir el zero a la porteria. Ho han intentat Kovacic, amb un xut des de la frontal a passada de Gvardiol (50’), també Brozovic a cessió de Kovacic (54’) i Modric en dues ocasions, una després de retallar al seu marcador i provar-ho amb l’esquerra (54’) i la segona després de controlar amb el pit i provar un xut forçat amb la dreta (68’).

El partit ha entrat en una fase decisiva en la qual un gol de Bèlgica deixava fora dels vuitens a Croàcia i un empat, o encara més, un gol croat, enviava als de Robert Martínez cap a casa. El combinat belga ha intentat una accelerada final però com en la resta de mundial, no ha tingut la claredat d’idees suficient en la línia atacant tot i que Lukaku ha pogut fer el 0-1 després d’una rematada de Meunier en la qual ha posat el peu malament (87’) i a centrada de Thorgan Hazard que ha intentat dirigir a porteria amb l’estómac (90’).

Tot i disposar d’una generació brillant encapçalada per De Bruyne, Courtois, Lukaku i molts altres, la tercera classificada en l’últim mundial de Rússia marxa cap a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)