Mundial

Shaqiri i Xhaka ho tornen a fer

Grup G. Suïssa supera Sèrbia i jugarà els vuitens, mentre que el Brasil salva la primera posició tot i la derrota contra el Camerun

Tal com va passar el 2018, Suïssa jugarà els vuitens de final com a segona de grup després de deixar fora Sèrbia, que tanca el grup en l’última posició. I de nou, amb Shaqiri i Xhaka, dos jugadors d’origen albanokosovar encesos pels conflictes geopolítics de l’antiga Iugoslàvia, com a protagonistes del partit, tot i que en aquest cas només Shaqiri va veure porteria. El 2-3 definitiu, però, va ser suficient per assegurar la classificació dels helvètics, que jugaran contra Portugal en els vuitens de final.

Suïssa va estar a punt de fer-la encara més grossa, ja que el Brasil va perdre amb un gol en el temps afegit contra el Camerun –mai havia perdut contra una selecció africana– i només va salvar el lideratge del grup per un gol en la diferència de gols general. La pentacampiona, amb molts suplents, va ser menys sòlida que en els altres partits i no va saber aprofitar les ocasions davant d’un Epassy estel·lar sota els pals. I al final el Camerun va tenir el premi, amb un gol de cap en el minut 92 d’Aboubakar que fa que l’eliminació, com a mínim, tingui un gust més dolç.

Alternatives de bogeria

Sobre el paper el duel entre Sèrbia i Suïssa ja semblava que seria el decisiu per la segona plaça, perquè ningú esperava l’ensopegada del Brasil, que al final va ser intranscendent. I el matx no va decebre ningú, amb un nivell de tensió bestial durant els noranta minuts i moltes alternatives, ja que ambdues seleccions van arribar a estar classificades en algun moment. Shaqiri va obrir la llauna per Suïssa (20’), però Sèrbia, amb un guió molt més ofensiu que en els anteriors partits, va capgirar el resultat amb les dianes dels seus dos davanters, Mitrovic (26’) i Vlahovic (35’), que fins ara no havien compartit onze inicial –Vlahovic arribava amb molèsties al mundial–. Amb la remuntada, Sèrbia estava classificada, però li va durar poc, perquè abans del descans Embolo va fer el 2-2 (44’). Suïssa en feia prou amb l’empat per classificar-se, però en el 48’ Freuler va fer el 2-3 definitiu que encarrilava un partit boig i ple de tensió que no va baixar de revolucions fins al xiulet final.

CAMERUN

1
16
Epassy
90’
19
Collins Fai
90’
4
Wooh
90’
24
Ebosse
90’
25
Tolo
90’
15
Kunde
68’
22
Ntcham
22’
8
Anguissa
90’
20
Mbeumo
64’
12
Toko Ekambi
26’
13
Choupo-Moting
90’
6
Ngamaleu
86’
2
Mbekeli
4’
10
Aboubakar
90’

BRASIL

0
23
Ederson
90’
13
Dani Alves
90’
14
Militao
90’
24
Bremer
90’
16
Alex Telles
54’
4
Marquinhos
36’
8
Fred
55’
17
Guimaraes
35’
15
Fabinho
90’
19
Antony
79’
11
Rahinha
11’
21
Rodrygo
55’
22
Everton R.
35’
26
Martinelli
90’
18
G. Jesus
64’
25
Pedro
26’
GOLS: 1-0 (92’) Aboubakar. ÀRBITRE: Ismail Elfath (Estats Units). TARGETES. Grogues: a Tolo (6’), Kunde (28’) i Collins Fai (32’), de Camerun; i a Militao (7’) i Guimaraes (85’), de Brasil. Vermelles: a Aboubakar (92’) per doble targeta groga.

SÈRBIA

2
23
Milinkovic
90’
4
Milenkovic
90’
5
Veljkovic
55’
8
Gudelj
35’
2
Pavlovic
90’
20
Milinkovic
67’
6
Maksimovic
23’
16
Lukic
90’
14
Zivkovic
78’
21
Djuricic
12’
10
Tadic
78’
7
Radonjic
12’
17
Kostic
90’
18
Vlahovic
55’
11
Jovic
35’
9
Mitrovic
90’

SUÏSSA

3
21
Kobel
90’
13
Rodriguez
90’
22
Schar
90’
5
Akanji
90’
3
Widmer
90’
10
Xhaka
90’
8
Freuler
90’
15
Sow
69’
6
Zakaria
21’
17
Vargas
83’
16
Fassnacht
7’
23
Shaqiri
69’
2
Fernandes
21’
7
Embolo
89’
19
Okafor
1’
GOLS: 0-1 (20’) Shaqiri. 1-1 (26’) Mitrovic. 2-1 (35’) Vlahovic. 2-2 (44’) Embolo. 2-3 (48’), Freuler. ÀRBITRE: F. Rapallini (Argentina). TARGETES. Grogues: Savic (47’), Pavlovic (56’), Rajkovic (66’), Gudelj (81’), Mitrovic (82’) i Milenkovic (95’) de Sèrbia. Widmer (15’), Vargas (34’), Xhaka (95’) i Schâr (99’) de Suïssa.