Més futbol

Mor Pelé als 82 anys

L’exjugador brasiler no ha superat un càncer detectat l’any 2021

Edson Arantes do Nascimento, conegut com a Pelé, ha mort avui als 82 anys víctima d’un càncer. L’exfutbolista brasiler va ser operat el setembre de l’any passat d’un tumor al còlon i va ingressar el passat 29 de novembre després d’empitjorar. O’Rei ja no responia a la quimioteràpia i va patir una infecció respiratòria que va complicar encara més el seu estat de salut.

Una carrera exitosa

Pelé va jugar pràcticament tota la seva vida al Santos, des del 1956 fins al 1974, amb qui va guanyar dues copes Libertadores, entre d’altres. Mentre era jugador del Santos va ser quan va viure els seus anys més gloriosos, sobretot amb la selecció brasilera. O’Rei es va convertir en el jugador més jove en guanyar un mundial amb la canarinha, amb només 17 anys. Va ser l’any 1958 a Suècia. Quatre anys més tard, a Xile, Pelé va revalidar el títol amb el Brasil malgrat perdre’s gairebé tot el torneig per lesió. El triplet mundial va arribar el 1970 a Mèxic. En el passat mundial de Qatar, Neymar va igualar-lo com a màxim golejador de la història de la selecció amb 77 dianes. Pelé va tancar la seva carrera al New York Cosmos nord-americà.

Considerat un dels millors jugadors de la història, el brasiler va disputar un total de 1366 partits i va anotar 1282 gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)