Més futbol

El sobrenom de Pelé és pel seu ídol; el porter Bilé

A Pelé li encantava fer de porter. Ho feia de petit, jugant amb els seus amics i també ho feia sovint, ja com a professional, en els entrenaments. De fet, el sobrenom de l’astre brasiler Edson Arantes do Nascimento, té el seu origen en la figura d’un ídol de la seva infància: el porter José Lino da Conceição Faustino “Bilé”. “Bilé” era el porter del Vasco de São Lourenço, un modest equip de l’estat de Mines Gerais, en el qual també militava el pare d’O Rei’, João Ramos do Nascimento “Dondinho”.

De petit, a Edson, que aleshores era anomenat “Dico” per la seva família, li agradava jugar de porter i, cada vegada que feia una parada, es cridava a si mateix “Segura, Bilé!” (“Agafa, Bilé!”), inspirat en el company del seu pare. Tot i això, per la seva curta edat, ja que tenia tot just quatre anys, encara no aconseguia pronunciar correctament el nom de “Bilé”, i els amics amb què jugava pels carrers de Bauru, a l’interior de Sao Paulo, creien que deia alguna cosa semblant a Pelé. El sobrenom va quallar entre els seus col·legues de pilota, que van passar a anomenar-lo “Pelé”, cosa que en un principi va irritar de forma profunda al que després es convertiria en el millor jugador de tots els temps. Al jove Edson no li va quedar més remei que acceptar -lo amb què seria conegut al món sencer i que es va convertir en una marca global que perdura fins avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)