Champions

El Madrid remunta un 2-0 i goleja un Liverpool desdibuixat (2-5)

El Madrid ha tornat a mostrar la versió més caníbal que ja li va permetre guanyar el títol la campanya passada i ha esmicolat al Liverpool a Anfield Road (2-5). Els madrileny han començat el partit perdent 2-0 gràcies a una bona sortida dels anglesos i els gols de Darwin Núñez i Salah, però l’efectivitat dels d’Ancelotti a la contra i la sort del campió que el persegueix en aquesta competició li ha permès remuntar i golejar amb un doblet de gols de Vinícius abans del descans, un de Militao tot just començar el segon acte i un doblet més de Benzema.

La primera part ha estat elèctrica i amb una constant d’anades i vingudes que ha permès als dos equips gaudir de diverses ocasions de gol. Ben aviat, Mohamed Salah ha rebut a banda dreta i ha filtrat una pilota inversemblant cap a Darwin Núñez, que al primer pal i anticipant-se al seu marcador ha fet un golàs amb l’esperó marcant els timmings perfectes per superar Courtois (4’). El Liverpool, empès per Anfield Road i el gol s’ha bolcat a l’àrea blanca i Salah ha estat a punt de fer el segon després d’una contra dirigida per Gakpo. L’egipci ha marxat d’Alaba com si res però el seu xut al pal curt ha sortit a fora (12’). Dos minuts després, Courtois ha fet esclatar d’eufòria als locals quan una errada clamorosa en el control d’una esfèrica amb el peu ha permès Salah rematar a porteria gairebé a plaer i fer pujar el 2-0 (14’).

I en la major de les adversitats ha tornat a aparèixer el Madrid més efectiu. De la mà de Vinícius, els d’Ancelotti han empatat el partit abans del descans. Primer amb una diana del brasiler des del vèrtex, ja a dins de l’àrea, amb un xutàs al pal llarg imparable per Alisson (21’). Els de Jurgen Klopp s’han intentat refer del gol madrileny i gairebé fan el tercer després d’una bona combinació entre Alexander-Arnold i Henderson que ni Salah ni Darwin Núñez han pogut rematar entre cames blanques (25’).

Tres minuts després Vinicius ha intentat calcar la mateixa jugada després d’un control al segon pal a la sortida d’un corner i posterior refús però el seu compatriota li ha rebutjat el perill (31’), i en una jugada sense aparent perill i fàcil de rebutjar amb els peus, Alisson ha comés una errada clamorosa com la de Courtois topant amb la cama d’un Vinicius que havia tirat la tovallola a l’hora de fer la pressió. Sense voler-ho, el Madrid s’ha trobat amb un empat que podia haver culminat amb remuntada si Robertson no hagués evitat la rematada de Rodrygo en última instància després d’una contra visitant marca de la casa iniciada per Courtois, seguida per Valverde i assistida per Vinicius al seu company també brasiler (45+1’).

Passin i vegin

Només començar la segona part, el Madrid ha emmudit una mica més Anfield després que Vinícius forcés una falta davant d’un Alexander-Arnold superadíssim per l’extrem. La falta lateral l’ha executat Modric a la perfecció i Militao ha rematat a plaer davant d’una defensa zonal de broma del conjunt anglès (47’). En el 55, els d’Ancelotti han tornat a fer mal a un rival que semblava que li tremolaven les cames. I amb la sort del campió, els blancs han fet el 2-4 després d’una combinació entre Benzema i Rodrygo que el francès ha executat amb la sort que la pilota, que anava tova i sense aparent perill, ha tocat amb la cama de Joe Gomez i s’ha colat a dins de la porteria local.

El Liverpool no trobava la manera de fer mal al Madrid, que esperava la seva oportunitat per sortir a la contra i assestar un cop més. I ho ha pogut fer en el 67, quan Vinícius ha cedit a Benzema a la frontal i el francès ha encarat Alisson, l’ha retallat per asseure’l a terra i ha clavat l’esfèrica a l’escaire dret per fer el 2-5. Amb la maneta blanca, el partit ha baixat de revolucions. Ni el Liverpool ha buscat amb insistència la porteria defensada per Courtois, per por a prendre més mal, ni el Madrid ha volgut fer més sang, conscient que el resultat era or pur de cara a la tornada al Bernabéu.