Més futbol

El mundial corona per segon cop Leo Messi

Després de rebre-la fins a set vegades al llarg de la seva carrera i formar part del podi sis vegades més, Leo Messi no va estar entre els 30 candidats a la Pilota d’Or que va guanyar Karim Benzema el mes d’octubre passat. Els seus números individuals amb el PSG i la consecució de la lliga francesa no van ser suficients davant el doblet de lliga i Champions del davanter madridista, que havia fet mèrits per triomfar en la gala de París. Però el The Best tenia en compte una competició que, aquest any, estava preparada expressament per a l’argentí perquè podia ser la seva última oportunitat: el mundial de Qatar. I, allà, Messi no va fallar i va liderar l’Argentina cap a la tercera estrella després de les de 1978 i 1986. Un èxit cabdal perquè el capità de l’albiceleste rebés ahir el seu segon The Best després del que va guanyar l’any 2019, quan encara era jugador del Barça. “Va ser una bogeria d’any. Vaig aconseguir el meu somni després de lluitar tant, buscar-lo i insistir. Va arribar i és el més bonic que m’ha passat en la meva carrera. És un somni per a qualsevol jugador. Pocs poden aconseguir-lo i jo vaig poder”, va dir Leo Messi amb un somriure tímid a la cara que no amagava la seva felicitat i el seu alliberament, el mateix que va mostrar el 18 de desembre passat.

Un somni que el capità argentí va perseguir i perseguir, amb dubtes durant el trajecte. Dubtes provinents del seu propi país i que el van portar a renunciar a la selecció després de tantes desfetes i crítiques. Qatar, però, va ser la parada definitiva d’un Messi que va guanyar l’únic títol que li faltava. Aquell que el futbol li devia.

L’argentí es va imposar en aquest The Best al seu company d’equip Kylian Mbappé, que va brillar en el mundial i que a punt va estar de deixar Messi sense copa del món, i a Karim Benzema. El jugador del Madrid, i actual Pilota d’Or, va perdre’s el mundial per una lesió i va perdre tota possibilitat d’aspirar a aquest guardó, que ahir va acabar a mans del gran triomfador, ja que Messi, a banda d’aixecar la copa, va ser escollit MVP a Qatar.

L’Argentina triomfa

La selecció de l’Argentina va ser la gran triomfadora de la gala. A banda de Leo Messi, els altres dos nominats del combinat albiceleste van alçar-se com a guanyadors. Emiliano Martínez va ser escollit millor porter i Lionel Scaloni va aconseguir el guardó a millor entrenador. Tot plegat, el mateix dia en què va segellar la seva continuïtat al capdavant de la selecció fins al 2026. A més, l’afició argentina va ser premiada com la millor per la seva gran mobilització en el mundial de Qatar.

Finalment, l’onze masculí va ser el format per Thibaut Courtois, Achraf Hakimi, João Cancelo, Virgil van Dijk, Kevin de Bruyne, Luka Modirc, Casemiro, Leo Messi, Kylian Mbappé, Karim Benzema i Erlig Haaland. Ni Pedri, ni Gavi, ni Lewandowski, els tres representants del Barça, van ser dels més votats i van quedar fora de la selecció final.

L’ARGENTINA MANA

El Dibu Martínez, millor porter, i Lionel Scaloni, millor entrenador de l’any

EL SEU MOMENT

A diferència de la Pilota d’Or, el The Best tenia en compte el mundial de Qatar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)