Ligue 1

Una nova era al PSG

Ligue 1. Luis Enrique aterra a París amb la missió de crear un equip nou, abans d’un curs en què hi haurà canvis en la plantilla i en què el club estrenarà una espectacular ciutat esportiva

Vents de canvi en el PSG. El primer, important, a la banqueta: Luis Enrique substitueix Christophe Galtier. El tècnic asturià va ser presentat ahir amb el conjunt parisenc, amb el qual signa fins al 30 de juny del 2025. “Soc l’entrenador ideal per a aquest projecte, així ho sento”, va etzibar l’entrenador, com sempre, amb el pit obert. Lucho va començar la seva compareixença en francès, encara que per respondre les preguntes dels mitjans acreditats a l’acte ja es va posar l’auricular i va passar al castellà. “Milloraré el francès, la meva dona el parla perfectament, és qui m’ha ajudat amb el discurs”, va advertir distès.

El preparador, que es presenta a París amb el seu staff de confiança, format per Rafel Pol (preparador físic), Aitor Unzue (analista) i Joaquín Valdés (psicòleg), va ser persuasiu referint-se al seu principal objectiu. “Estic segur que crearé un equip”, va assegurar. “Jugarem com a equip”, va repetir; “Farem un gran equip”, va insistir. I és que aquest, probablement ha estat un dels hàndicaps del PSG en els darrers anys que no l’ha permès transcendir en la Champions League: el fet de no tenir una estructura col·lectiva sòlida tot i tenir una plantilla de futbolistes descomunals.

En aquest sentit, hi haurà moviments. De moment ja han marxat Leo Messi i Sergio Ramos, i falta veure què passarà amb altres com ara Neymar o Kylian Mbappé. “Haurem de prendre decisions, però vull parlar amb els jugadors, veure’ls entrenar-se, veure com estan... La plantilla del PSG és de grandíssim nivell, però hi haurà canvis”, va manifestar Luis Enrique. “És una nova era”, va sentenciar l’ex del Barça, entusiasmat també amb les noves instal·lacions de l’entitat francesa que ell mateix estrenarà amb el seu nou conjunt. Es tracta de la ciutat esportiva situada a Poissy (Yvelines), un complex espectacular amb 17 camps d’entrenament.

Mbappé: renovació o venda

Kylian Mbappé és en boca de tothom a París. L’atacant, que acaba contracte el 30 de juny del 2024, ja ha manifestat que no desitja continuar més anys, però que sí vol acabar el seu contracte. I en el PSG li han dit que això no pot ser. Mitjançant el seu president, Nasser al-Khelaifi, el club ho va deixar clar: “La meva posició és molt diàfana: si Kylian vol quedar-se, volem que es quedi. Però ha de signar un nou contracte. No podem perdre gratis el millor jugador del món. Va dir que mai se n’aniria gratis, i si avui canvia d’opinió no és culpa meva. No volem perdre el millor jugador del món gratis. Això és molt clar”, va dir el dirigent, que va afegir: “S’ha de decidir en una setmana o dues com a màxim. Si no renova, la porta és oberta”. Mbappé ja ho sap: renovació o venda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)