Mundial

Debut plàcid de la selecció espanyola (3-0)

Mundial. Triomf contra Costa Rica amb un gol d’Aitana Bonmatí

No hi ha hagut color. La selecció espanyola ha arrencat el mundial amb una còmoda victòria davant Costa Rica (3-0). Un triomf que s’ha tancat en la primera meitat i que ha comptat amb el segell blaugrana. Fins a quatre jugadores del Barça han estat titulars: Ona Batlle, Irene Paredes, Aitana Bonmatí i Salma Paralluelo. La migcampista de Ribes ha brillat i ha fet un dels gols. Ja en el segon temps, també han jugat Mariona Caldentey i Alèxia Putellas, que havia estat dubte en els darrers dies.

El domini del conjunt de Jorge Vilda ha estat aclaparador. Espanya vivia a camp contrari i trepitjava àrea constantment, sense acabar de concretar. Ha estat en el minut 21 quan un gol en pròpia porteria de Del Campo ha aplanat el camí a les espanyoles. Tot just dos minuts després, Aitana ha anotat el 0-2 amb un gran moviment dins l’àrea i un xut col·locat al pal llarg impossible per a la portera de Costa Rica (23’). Era un atac i gol constant de la selecció espanyola, que abans de la mitja hora ha fet el tercer a través d’Esther (26’). I la golejada podria haver estat major, però Jenni Hermoso ha fallat un penal (34’).

En el segon temps, Costa Rica ha fet un pas endavant en la pressió i Espanya ha estat menys encertada. El setge ha continuat, però la portera Solera ha evitat que la diferència en el marcador fos més àmplia evitant els gols de Carmona i Salma Paralluelo, que ha estat una de les jugadores més actives del conjunt de Vilda. L’aragonesa ha estat substituïda en el tram final per Alèxia, que ha disposat d’un quart d’hora per continuar agafant ritme i sensacions.

La selecció espanyola se situa líder del grup C i tornarà a jugar el pròxim dimecres contra Zàmbia (9.30 h).