Mundial

Les amfitriones trepitgen fort

Mundial. Nova Zelanda sorprèn Noruega, una de les favorites, i Austràlia supera la baixa de Sam Kerr en una primera jornada de rècords

Nova Zelanda 1 Noruega 0

NOVA ZELANDA:Esson; Bott, Stott (Bunge, 70’), Bowen, Ali Riley; Percival, Steinmetz, Hassett; Hand (Rennie, 90’+4), Wilkinson (Satchell, 86’) i Riley.NORUEGA:Mikalsen; Bjelde (Sonsrevold, 90’+2), Mjelde, Harviken, Hansen; Engen, Reiten, Maanum (Boe Risa, 74’); Graham, Hegerberg i Blakstad (Haavi, 56’).GOLS:1-0 (48’) Wilkinson.ÀRBITRE:Yoshimi Yamashita (japonesa).T.G.:a Haavi, de Noruega.PÚBLIC:42.137 espectadors a l’Eden Park d’Auckland.

Austràlia 1 Rep. d’Irlanda 0

AUSTRÀLIA:Arnold; Carpenter, Hunt, Kennedy, Catley; Raso, Gorry, Cooney-Cross, Vine (Van Egmond, 75’); Foord i Fowler (Polkinghorne, 84’).IRLANDA:Brosnan; Fahey, Quinn, Connolly; Payne, Littlejohn, O’Sullivan, McCabe; Farrelly (Larkin, 63’), Carusa (Atkinson, 87’) i Sheva (Lucy Quinn, 63’).GOLS:1-0 (52’) Catley, de penal.ÀRBITRE:Edina Alves (brasilera).T.G.:a O’Sullivan, d’Irlanda.PÚBLIC:75.784 espectadors a l’Stadium Australia.

Les dues seleccions amfitriones d’aquest mundial s’ho han pres molt seriosament. Tant Nova Zelanda com Austràlia van debutar amb victòria a casa seva i ho van fer sobreposant-se a uns contextos i uns contratemps que havien dificultat els moments previs a l’estrena.

El duel entre les neozelandeses i Noruega va estar marcat pel tiroteig que es va produir a Auckland, la ciutat del partit inaugural, hores abans del xiulet inicial. Uns fets que no tenen cap relació amb el torneig, però que van tacar el que havia de ser una jornada festiva. Finalment ho seria. Després d’una breu i reivindicativa cerimònia d’inauguració, la pilota va començar a rodar a l’Eden Park. Un estadi que va reunir 42.137 espectadors, rècord d’assistència a Nova Zelanda tant en un partit d’homes com de dones. El conjunt local va ser superior al noruec, malgrat que les escandinaves es presentaven amb el paper de candidates al títol amb jugadores de la talla de Graham Hansen o Hegerberg. Ni se les va veure. Tot perquè Nova Zelanda va fer un gran partit i va aconseguir la seva primera victòria en un mundial gràcies al gol de Wilkinson en l’inici del segon temps.

Sense Sam Kerr

A Sydney es disputava l’Austràlia-República d’Irlanda. Un partit en què les locals partien clarament com a favorites contra una de les debutants, però que es va complicar amb la confirmació de la lesió de la gran estrella australiana: Sam Kerr. La futbolista del Chelsea va ser baixa d’última hora i, segurament, també es perdrà el segon partit d’aquest mundial. Catley, de penal, va fer l’únic gol de l’enfrontament i que val tres punts per a Austràlia. 75.784 persones ho van veure. Un altre rècord d’assistència, en aquest cas d’un partit femení al país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)