Mundial

Alemanya-Marroc

De 2a FEF al món

Fatima Gharbi, de l’Europa, podria estrenar-se en un mundial amb el Marroc

En un mes va aconseguir un ascens i el debut internacional

Gharbi ha estat una peça clau en la gran temporada de l’Europa, que ha acabat amb l’ascens a primera FEF

Hi ha anys millors i pitjors en la vida d’una persona i, sense cap mena de dubte, el 2023 quedarà gravat per sempre en la ment de Fatima Gharbi. Difícilment podien haver sortit les coses millor per a la futbolista de l’Europa. Ascens a primera federació, debut amb l’absoluta del Marroc i convocada per al mundial. I tot plegat en poc més d’un mes: 3 de juny, ascens; 1 de juliol, debut amb el combinat africà contra Itàlia; 10 de juliol, renovació amb el club escapulat; 11 de juliol, convocada oficialment per viatjar a Austràlia i Nova Zelanda. Una autèntica bogeria i un premi a una peça clau del conjunt gracienc aquesta darrera temporada, que només va necessitar dos partits amb la selecció marroquina per convèncer el seu entrenador perquè se l’emportés cap a Oceania.

De segona federació al mundial. Del Nou Sardenya al Melbourne Rectangular Stadium. És l’estadi on el Marroc farà el seu debut en una copa del món. I és que les marroquines participaran per primera vegada en la seva història en aquesta competició. Una fita que se suma a l’èxit masculí a Qatar i que demostra el creixement del futbol en aquest país. A Melbourne, Fatima Gharbi podria jugar els seus primers minuts en un mundial i no seria contra un rival qualsevol. D’enfrontar-se al filial de l’Atlético o el Llevant a veure’s cara a cara amb una de les seleccions amb més història: Alemanya. Un equip que acaba de ser subcampió d’Europa i que té vuit eurocopes i dos mundials al seu palmarès. Un combinat amb vuit futbolistes que van ser titulars en la final de la Champions amb el Wolfsburg. Paraules majors. A banda de les alemanyes, Colòmbia i la República de Corea completen el grup H, on ha quedat enquadrat el conjunt marroquí.

La convocatòria de Gharbi és un exemple del seu èxit i també del de l’Europa, que ha encadenat dos ascensos de manera consecutiva. També poden presumir d’ella el Mercantil, el Sabadell, el Manu Lanzarote, l’Espanyol i el WSS Barcelona, clubs per on la jugadora de 22 anys ha passat. És un somni fet realitat, tal com explicava ella en un tuit que va publicar el dia que es va fer oficial la convocatòria del Marroc per viatjar a Oceania. Qui també tenia unes paraules per a ella era el seu tècnic a l’Europa, Joan Bacardit. “És molt bèstia el que estàs fent. Tant de bo no tinguis sostre i mai et conformis ni deixis de treballar dur”, piulava. Admiració mútua, ja que Gharbi contestava que ell era “una part fonamental en aquesta gran bogeria”. Bogeria o no, avui Fatima Gharbi pot escriure una pàgina brillant en la seva curta carrera.

Talent blaugrana
Més enllà de l’Alemanya-Marroc (10.30 h), en què també hi haurà Yas Mrabet, del Llevant les Planes, avui es disputen dos partits més. Itàlia i l’Argentina obriran la jornada (8 h) en el que podria significar el debut mundialista d’un dels grans talents del filial del Barça: Giulia Dragoni, la perla de només 16 anys que viu a La Masia. Una altra blaugrana, la davantera Geyse Ferreira, buscarà estrenar-se amb victòria en la competició. El Brasil tancarà la cinquena jornada del torneig enfrontant-se al Panamà (13 h).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)