Mundial

Suïssa-Noruega

L’esperança noruega

La selecció de Noruega s’aferra a la blaugrana Graham Hansen després de la patacada en el primer partit

Una derrota podria ser definitiva

Noruega, que ja va ser campiona el 1995, és una de les candidates a arribar lluny en el mundial

Els mundials sempre deixen sorpreses. Quantes vegades hem vist derrotes inesperades o eliminacions matineres d’aquelles seleccions que entraven en les travesses per alçar-se amb el títol? A Austràlia i Nova Zelanda, la sorpresa de la primera jornada la va protagonitzar, clarament, Noruega. Ningú s’esperava que caigués contra Nova Zelanda, per molt amfitriona que fos i per molta motivació extra que tingués. La diferència de plantilles era evident. L’experiència, també. Però les noruegues van desaparèixer per complet del partit, sobretot en la primera meitat. Ni Engen, ni Reuten, ni Maanum, ni Hegerberg, ni ella, la gran estrella, Caroline Graham Hansen. El conjunt local es va encarregar d’anul·lar tot el potencial escandinau, i això que l’extrem blaugrana va ser de les que més ho van intentar. Però no era el dia.

Noruega està obligada a guanyar per continuar viva. Una derrota la deixa pràcticament fora de combat, en funció del que faci Nova Zelanda contra les Filipines. Les amfitriones, després de les bones sensacions del debut, no sembla que hagin de deixar escapar els tres punts. I qui tindrà al davant el combinat noruec? Suïssa. Una altra europea. Una selecció que compta amb una jugadora que coneix molt bé Hansen, la seva companya i amiga al Barça Ana-Maria Crnogorcevic. La suïssa ja va elogiar a la 10 blaugrana fa uns mesos. “Em fa ràbia quan veig que la gent no la vota en els premis. És increïble, la millor. Espero que algun dia la gent també ho vegi. És un plaer jugar amb ella.” Avui es trobaran cara a cara lluitant per un mateix objectiu. No totes guanyaran.

Acomiadar-se tan aviat de la copa del món seria un cop dur per al país i per a Graham Hansen, que ha culminat una altra gran temporada a Barcelona malgrat haver-se passat més de quatre mesos lesionada. Les llàgrimes d’impotència al camp del Rosengard van quedar completament eixugades a Eindhoven. Hansen no vol caure ja amb Noruega. L’extrem del Barça es va retirar temporalment de la selecció un cop va passar l’Eurocopa del 2022. Necessitava descansar després d’haver superat uns problemes cardíacs i un curs exigent. Era l’agost, però al març ja va tornar. Se sentia preparada per ajudar el seu país, de la mateixa manera que ho va fer amb el Barça amb una brillant Champions League. La il·lusió dipositada en aquest mundial es podria esmicolar en la fase de grups, quan Noruega, que ja va alçar-se com a campiona del món l’any 1995, és una de les candidates a arribar lluny. L’esperança principal és Graham Hansen. I la 10 del Barça ja sap què és carregar-se tot un equip, i en aquest cas un país, a l’esquena.

El grup A pot quedar clar
En el grup A Suïssa (10 h) podria segellar la classificació avui contra Noruega, si guanya. Però també Nova Zelanda (7.30 h) si s’imposa a les Filipines. Per tant, un triomf de les suïsses i un altre de les neozelandeses els donaria la classificació. En el grup H, Colòmbia i Corea del Sud (4 h) s’estrenen en la competició amb el seu primer partit.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)