Mundial

Salma decideix i Espanya jugarà les semifinals (2-1)

La selecció espanyola disputarà les semifinals del mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. El conjunt de Jorge Vilda, que jugava la ronda de quarts per primer cop en la història, ha superat Països Baixos en la pròrroga gràcies a un gol de Salma Paralluelo (2-1), en un partit amb clar segell blaugrana, ja que Mariona ha fet la primera diana del matx.

El seleccionador madrileny ha repetit la fórmula del duel contra Suïssa, amb Cata i Codina en l’onze titular. L’únic canvi ha estat la presència de Mariona en el lloc de Salma Paralluelo. Totes dues han acabat sent les grans protagonistes del triomf espanyol, especialment l’atacant aragonesa. Espanya ha firmat una bona primera part i ha merescut marxar al descans amb avantatge en el marcador. L’ocasió més clara ha estat una doble rematada al pal d’Alba Redondo (17’). Països Baixos no ha inquietat l’àrea espanyola en tot el primer temps i jugadores importants com Martens o Roord no han aparegut. El VAR també ha estat protagonista del partit. Abans del descans, Esther ha marcat per la selecció espanyola, però l’acció ha estat invalidada per fora de joc després d’haver tirat línies (37’).

Països Baixos ha fet un pas endavant en la segona meitat. Beerensteyn ha estat la futbolista més perillosa i ha guanyat l’esquena a la defensa espanyola en més d’una ocasió. En una d’elles, Paredes l’ha fet caure i Stéphanie Frappart ha xiulat penal, però de nou el VAR ha fet revisar la jugada i la decisió ha estat anul·lada (62’). Minuts després, la pena màxima s’ha produït a l’àrea contrària. Salma Paralluelo, que acabava d’entrar, ha centrat l’esfèrica i ha impactat clarament en la mà de Van der Gragt. Després de revisar l’acció al VAR, Frappart ha xiulat penal i Mariona ha enganyat a Van Domselaar per fer l’1-0 (81’). La selecció espanyola acaronava el pas a les semifinals, però en la primera acció dels dotze minuts de temps afegit, Països Baixos ha aconseguit batre Cata Coll, que ha estat molt segura al llarg del partit. Van der Gragt ha estat l’heroïna neerlandesa amb un bon xut creuat. Les jugadores d’Espanya han reclamat fora de joc, però el gol ha pujat al marcador (90’+1) i el duel s’ha dirigit a la pròrroga.

En el temps extra s’ha notat el cansament de tots dos equips i ha costat generar joc. Beerensteyn ha fregat el gol, però ha creuat massa la rematada davant Cata (106’) i ha xutat alt poc després (111’). Seguidament, Salma Paralluelo ha decantat la balança. L’extrem blaugrana ha agafat l’esfèrica, ha entrat a l’àrea, s’ha generat l’espai i ha enviat un xut potent i creuat que s’ha colat a la porteria neerlandesa (111’). El rival d’Espanya en les semifinals sortirà del Japó-Suècia d’aquest matí (9.30 h).