Mundial

Suècia també supera el Japó

Mundial. Tot i acabar patint, la selecció sueca, botxí dels Estats Units, va vèncer les nipones i jugarà la semifinal contra Espanya

Japó 1 Suècia 2

Japó:Yamashita; Minami, Kumagai, Takahashi (Hamano, 92’), Shimizu; Sugita (Endo, 46’), Nagano (Hayashi, 80’), Hasegawa; Miyazawa (Seike, 80’), Tanaka (Ueki, 52’) i Fujino.Suècia:Musovic, Andersson, Eriksson, Ilestedt, Bjorn; Asllani (Janogy, 73’), Angeldal; Rolfö (Hurtig, 73’), Kaneryd (Jakobsson, 84’), Rubensson (Benisson, 84’) i Blackstenius.GOLS: 0-1 (32’) Ilestedt. 0-2 (51’) Angeldal, de penal. 1-2 (87’) Hayashi.ÀRBITRA:Esther Staubli (Suïssa).T.G.:a Ueki, del Japó.T.V.:cap.PÚBLIC:43.217 espectadors.

La Suècia de la blaugrana Fridolina Rolfö serà la rival d’Espanya en la primera semifinal del mundial, després que ahir derrotés el Japó per 1-2.

Les nipones, que estaven sent una de les sensacions del torneig, es plantaven en els quarts de final amb un ple de victòries i les bones sensacions que havien deixat en la golejada contra Espanya i el triomf contra Noruega. Per la seva banda, el conjunt escandinau, que havia eliminat els Estats Units en la tanda de penals, no es va voler deixar sorprendre per les japoneses i ja en la primera meitat de partit va inaugurar el marcador amb el segell de la defensa golejadora Ilestedt, que va rematar després d’una acció a pilota aturada i va signar el primer del partit (32’). Ja en l’inici del segon temps, l’àrbitra del matx, Esther Staubli, va ser cridada pel VAR per un possible penal després d’unes mans de la migcampista Nagano a la pròpia àrea. Així, Angeldal, en el minut 51, va ser l’encarregada de xutar i transformar la pena màxima, de manera que col·locava el seu equip a un peu i mig de la victòria.

El Japó, però, tot i fallar un penal quan només faltava un quart d’hora per al final del partit, no es rendia i, a tres minuts del minut 90, Hayashi va recollir una pilota morta dins l’àrea que va permetre a les nipones retallar distàncies per posar una mica d’emoció en els moments finals de l’enfrontament. De fet, les japoneses es van bolcar a l’atac i van tenir ocasions suficients per portar el partit a la pròrroga, però Suècia va saber patir i, amb una bona defensa, va culminar el matx amb una treballada victòria i va acabar segellant el pas a la fase següent.

El partit de semifinals contra la selecció espanyola serà aquest dimarts, 15 d’agost, a les 10 h del matí, hora catalana, un duel en què Rolfö s’enfrontarà fins a un total de nou companyes blaugrana.