Mundial

Espanya, primera finalista del mundial (2-1)

Espanya jugarà la final del mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. Contra tot pronòstic, després de mesos convulsos i amb actuacions dubtoses com en el darrer partit de la fase de grups contra Japó, el combinat de Jorge Vilda serà diumenge a Sidney lluitant per la primera estrella. La roja ha eliminat Suècia, una de les favorites, en un tram final de partit espectacular en què s’han vist els tres gols en tan sols nou minuts (2-1). Salma Paralluelo, l’heroïna de les semifinals, ha tornat a ser determinant, però el gol del triomf l’ha anotat Olga Carmona en el minut 90.

La selecció espanyola ha arrencat bé, movent la pilota amb paciència i evitant el joc directe del conjunt suec, amb futbolistes ràpides. De fet, les arribades més perilloses les ha protagonitzat Espanya, si bé li costava finalitzar jugades. Olga Carmona ho ha intentat des de lluny, però el xut ha sortit fregant el pal (14’). Ara bé, la més clara del primer temps ha estat per a Suècia. Una centrada al segon pal l’ha rematat de primeres Fridolina Rolfö. La blaugrana, però, s’ha topat amb la seva companya d’equip, Cata Coll, que ha enviat l’esfèrica a córner (42’).

En el segon temps, les coses han començat a canviar amb l’entrada de Salma Paralluelo. Vilda ha tornat a utilitzar l’aragonesa com a revulsiu i ha tornat a funcionar. La blaugrana ha aportat profunditat i velocitat, a més de desequilibri. Espanya tornava a trepitjar àrea i Alba Redondo ha fregat el primer en un remat que ha fregat la xarxa (70’). Aleshores ha tornat a aparèixer Salma. Una centrada de Jenni l’ha recollit la futbolista del Barça per batre Musovic amb la dreta (81’). Com va passar contra els Països Baixos, però, el rival ha reaccionat abans del 90’ i Blomqvist, una de les jugadores que havia entrat feia poc, ha rematat tota sola dins l’àrea per situar l’empat (88’). Espanya, però, no volia una altra pròrroga i Olga Carmona ha fet el 2-1 definitiu amb un gran xut des de la frontal que ha tocat al travesser abans d’entrar (90’). La selecció espanyola ha sabut defensar-se i guardar la pilota en els minuts finals i ha segellat el pas per a la gran final.

El rival de les espanyoles el pròxim diumenge sortirà de l’Anglaterra-Austràlia de demà (12 h).