Mundial

Només una hi podrà ser

Mundial. La selecció espanyola, amb Aitana i Laia Codina ja recuperades, s’enfronta amb la Suècia de Rolfö en la primera semifinal de la copa del món d’Austràlia i Nova Zelanda (10 h)

La final del mundial ja s’ensuma. D’aquí a cinc dies, el planeta tindrà una nova selecció reina. Un nou país situarà el seu nom en l’Olimp futbolístic. Jugar unes semifinals està molt bé, pot ser històric, però arribades a aquest punt, les jugadores ja no volen fer les maletes fins a l’últim dia de torneig. Entre les quals, les d’una selecció espanyola que fa dies que va posar fi al sostre dels vuitens de final i que es veu capaç de cosir la seva primera estrella a l’escut. Espanya ha fet oblidar a molts el conflicte de “les 15”, malgrat que encara hi hagi futbolistes de talla mundial mirant-ho des de casa. Victòria rere victòria, ha escrit una pàgina daurada i en vol més. És a 90 minuts –o 120– de jugar una final, si no és que Suècia, una de les grans favorites, ho impedeix (10 h).

El combinat de Jorge Vilda es creuarà amb una selecció que ha jugat fins a quatre semifinals de la copa del món: 1991, 2003 –va arribar a la final–, 2011 i 2019. Suècia té una experiència que Espanya no té i espera que li serveixi d’arma contra la dinàmica guanyadora de les espanyoles. El conjunt escandinau va ser l’encarregat de tombar la campiona, els Estats Units, en els vuitens de final. Una gesta que ja es mereix tots els respectes del món. Si, a això, hi afegeixes una plantilla amb jugadores com la blaugrana Rolfö, Asllani, Blackstenius, Eriksson i Ilestedt, la sorprenent màxima golejadora de l’equip amb quatre dianes, el duel fa pujada.

Totes bé

És clar que la plantilla de la selecció espanyola està farcida de jugadores que han guanyat una Champions fa pocs mesos. La sensació és que la qualitat de la roja s’està imposant a tot. Hi pot haver problemes defensius, o Vilda es pot equivocar en el plantejament o en els canvis, però sempre apareix una espurna de talent per decantar la balança a favor d’Espanya. Ho va fer Salma l’altre dia i ho ha fet en algun partit Aitana Bonmatí. La migcampista blaugrana es va entrenar ahir amb total normalitat després d’haver rebut un cop a la cuixa que la va obligar a fer alguna sessió al marge, igual que Laia Codina. Totes dues estaran disponibles per sortir des de l’inici contra les sueques.

Un altre mur

Aquest serà el dotzè cop que Suècia i Espanya es trobin, ja sigui en un duel de caire amistós o en una competició oficial. El balanç és clarament contrari a les espanyoles: set victòries sueques i quatre empats. Dit d’una altra manera: ni una sola victòria. Les de Vilda, però, tampoc havien jugat mai ni els quarts ni les semifinals i intentaran trencar també aquesta ratxa. “Veig l’equip més motivat que mai. Sempre s’han de sentir nervis a l’estómac. Tenim ganes i il·lusió de ser en la final”, deia Jennifer Hermoso en la roda de premsa prèvia.

Avui, a l’Eden Park d’Auckland, només una selecció aconseguirà el bitllet. O tot o res.

LA PRÈVIA

Si no hi ha nervis, alguna cosa no funciona. Sempre se n’han de sentir a l’estómac
Jennifer Hermoso
jugadora d’espanya
Espanya té jugadores que poden marcar la diferència. Hem de ser valentes
Fridolina Rolfö
JUGADORA DE SUÈCIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)