Més futbol

Desembarcament a Aràbia

Serial tancat. Neymar es converteix en nou jugador de l’Al-Hilal després de sis temporades a París en què no ha aconseguit els èxits que esperava

Oficial. Neymar deixa Europa per embarcar-se en una nova aventura a l’Aràbia Saudita, igual que Cristiano Ronaldo i Benzema, entre molts altres. El brasiler ha sucumbit a la temptadora i suculenta oferta de l’Al-Hilal i, després del seu intent frustrat de tornar al Barça, firma per dues temporades pel club saudita. Allà, Neymar cobrarà prop de 300 milions d’euros, que podrien ser-ne molts més gràcies als contractes publicitaris. A canvi, el PSG rebrà 90 milions d’euros, que en podrien ser 120 si es compleixen una sèrie de variables. És la venda més cara de l’entitat francesa, que va pagar-ne 222 per ell l’any 2017.

Neymar, de 31 anys, en tindrà 33 quan acabi contracte amb l’Al-Hilal el 2025. La seva intenció és tornar a Europa llavors, però el temps ho dirà. El brasiler acaba un viatge pel continent ple de llums i ombres. Va ser un jugador determinant en el Barça, amb qui va guanyar un triplet formant un trident atacant demolidor amb Leo Messi i Luis Suárez. Va liderar una remuntada històrica contra el PSG en la Champions. El futur era seu. La Pilota d’Or tenia el seu nom inscrit algun dia, però el PSG i el seu entorn el van convèncer de deixar Barcelona per anar a París i ser el millor.

No va trigar gaire a penedir-se d’aquesta decisió. Amb el PSG, Neymar ha guanyat molts títols domèstics, però ha naufragat a Europa. Això, sumat a les contínues lesions que ha tingut i que l’han apartat dels terrenys de joc –s’ha perdut més de 100 partits–, ha fet que la seva carrera hagi anat clarament de més a menys. Ni l’arribada d’Mbappé o Messi va canviar-li la cara ni a ell ni al PSG. Neymar podria haver estat el millor jugador del món, però acaba marxant de París per la porta del darrere. Com Dembélé, el seu substitut l’any 2017, ha fet del Barça. Tots dos el mateix any. Un per anar a París i l’altre per marxar-ne. Ironies de la vida.

El club blaugrana sempre ha estat present en la mentalitat del brasiler. Ha volgut tornar, però la dificultat de l’operació i la negativa de Xavi Hernández per incorporar-lo a la plantilla han estat motius de pes perquè el somni de tornar a Barcelona s’hagi frustrat. Amb la porta del Camp Nou –o el Lluís Companys– tancada i la seva voluntat de no continuar a París, la proposta d’Aràbia ha estat la que més encaixava a Neymar i al PSG.

MILIONARI

El brasiler firma per dues temporades i cobrarà prop de 300 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)