Més futbol

El Manchester City, campió de la Supercopa d’Europa

El Manchester City s’ha proclamat campió de la Supercopa d’Europa per primera vegada en la seva història després de superar al Sevilla en la tanda de penals. El conjunt andalús s’havia avançat amb una rematada de cap de En-Nesyri (25’), i en la segona part Palmer ha estat l’encarregat d’igualar la final (63’), que ha arribat al final del temps reglamentari amb 1-1.

El City ha sortit al terreny de joc amb la idea de controlar el duel a través de la possessió, tot i això la pressió alta del Sevilla els ha dificultat aquest pla. Ben aviat, en el minut 2 de partit, Akanji ha perdut l’esfèrica en zona perillosa i Lamela ho ha provat amb un xut tímid que ha sortit fregant el pal. La primera ocasió més clara del partit, però, ha estat pel conjunt britànic. En el 8’, ocasió claríssima amb una rematada de cap d’Aké que ha refusat sota pals Bono en una gran intervenció per evitar el primer gol de la final. Amb aquesta ocasió, el City ha intentat continuar amb aquest joc ofensiu, però els hi estava faltant més precisió en l’últim terç del camp. Palmer i Foden eren els jugadors més incisius en atac. Els cityzens no s’acabaven de trobar còmodes degut a la pressió de l’equip andalús. Després d’uns minuts sense arribades a l’àrea rival, en el 16’ Grealish no s’ho ha pensat dos cops i ha engaltat una fuetada en la que Bono ha tornat a estar providencial. Després de la pausa d’hidratació, ha saltat la sorpresa. En el 25’, En-Nesyri ha avançat al Sevilla amb una rematada de cap després d’una centrada mil·limètrica d’Acuña. En els últims compassos de la primera meitat, el City ha aconseguit tancar al Sevilla al seu camp, però no trobaven la manera de generar perill en els metres finals. Així doncs, s’ha arribat al descans amb aquest 0 a 1 en el marcador a favor del conjunt orientat per Mendilibar.

En l’inici de la segona part, el Sevilla ha perdonat el segon. Contraatac iniciat per Ocampos, que condueix i amb una gran passada deixa sol a En-Nesyri davant Ederson. El porter brasiler ha estat vital per evitar que la rematada del marroquí es colés al fons de la xarxa (50’). Els de Mendilibar continuaven neutralitzant els atacs del conjunt britànic i sent superiors, tot i que no ho materialitzaven en el marcador. Això els hi ha passat factura. I és que quan més estaven patint, els de Pep Guardiola han ressorgit. En el minut 63, Palmer ha igualat el matx amb una rematada de cap després d’una gran assistència de Rodri. El mateix Palmer ha tingut el gol de la remuntada amb un xut al pal llarg que ha refusat Bonu (69’). L’últim quart d’hora ha estat un monòleg del City, que buscava amb insistència el gol que li donés el títol. Aquesta diana no ha arribat, i la final s’ha decidit en els penals, ja que aquest any no es disputava la pròrroga. En la tanda de penals, Gudelj ha fallat el cinquè penal i el City ha sumat el primer títol de la temporada.