Mundial

Suècia es penja el bronze (2-0)

Després de quedar-se a les portes de la final, Suècia s’ha penjat la medalla de bronze. L’experiència els ha servit per guanyar les ganes de les amfitriones. I és que les escandinaves ja havien jugat 4 vegades abans pel 3r lloc d’un mundial. Les Matilda, en canvi, era la primera vegada que arribaven tan lluny, fins ara, el seu màxim era els quarts de final. Jugar a casa els ha motivat per anar a totes, somiant fins i tot amb la final, però no els ha pogut servir per pujar al podi. El combinat suec s’ha valgut de dos gols, un de penal de Rolfö al minut 27, i un altre de la capitana, Assllani al minut 61 per proclamar-se terceres d’aquesta edició de la Copa del món.

Suècia, tot i que ha estat un partit força igualat amb ocasions per tothom, ha pogut respirar més tranquil·la quan la blaugrana, Fridolina Rolfö ha convertit en gol, un penal xiulat a la meitat de la primera part. Les amfitriones, però, no han abaixat la guàrdia ni el ritme, i les escandinaves només han pogut marxar al descans guanyant per la mínima.

A la represa, les de Peter Gerhardsson han pressionat de valent per sentenciar el resultat. I encara que les Matilda seguien del tot dins el partit, aprofitant una contra, les sueques han sumat el segon al marcador. Després d’una gran jugada de Stin Blackstenius, la capitana del combinat suec, Kosovare Asllani, ha rematat amb contundència des de la frontal de l’àrea, apropant encara més la seva selecció cap a la medalla. Les de Tony Gustavsson han tingut menys protagonisme els últims minuts, i durant els sis que ha afegit Cheryl Foster han provat de forçar una reacció històrica amb diverses pilotes a l’àrea. Però no han estat prou efectives, i el partit ha acabat 2-0.

Les amfitriones marxen amb un regust amarg, després de quedar-se a les portes del podi, però les Matilda marxen amb la seva millor classificació en un mundial. Tot un torneig per emmarcar. Les sueques es pengen la medalla de bronze, i amb elles la blaugrana Fridolina Rolfö. Demà també se la penjaran Bronze i Walsh; i Aitana, Alèxia, Paredes, Mariona, Salma, Ona, Cata, Codina i Maria Pérez. Queda per decidir qui marxarà amb la d’or.