1a femenina

Nou curs, ambició intacta

Lliga F. Amb la vaga de les jugadores desbloquejada, el Barça debuta avui en lliga contra el Madrid CFF (19 h, DAZN), en un duel en què Alèxia Putellas podria arribar als 400 partits com a culer

Ara sí, torna la lliga femenina. La patronal i els sindicats, després de cinc llargues reunions en deu dies i una vaga en la primera jornada de la competició, han arribat a un acord pel salari mínim de les futbolistes, que, finalment, serà de 21.000 euros aquest curs, amb l’opció d’incrementar-se fins als 23.000 en funció del creixement dels ingressos comercials de la competició. Amb la situació desbloquejada, el Barça inicia avui el camí cap a la revalidació del títol de lliga. Una competició que té clarament color blaugrana, ja que l’han conquerit en les darreres quatre temporades. L’any passat, sota les ordres de Jonatan Giráldez, les culers es van imposar amb molta solvència i autoritat. Només una derrota per la mínima contra el Madrid CFF (2-1) en l’última jornada i un empat contra el Sevilla (1-1) van impedir la lliga perfecta. Enguany, amb l’ambició que caracteritza totes les jugadores que formen part de la plantilla, volen continuar fent història.

El Barça ha treballat intensament aquest estiu als despatxos amb l’objectiu de confeccionar una plantilla encara més competitiva que la del curs passat i tornar a lluitar per tots els títols. La política de fitxatges de l’entitat blaugrana s’ha basat a incorporar joves promeses i apostar per gent de la casa. En definitiva, per assegurar-se èxit a curt termini i un futur brillant. En aquesta finestra d’estiu ha arribat la neerlandesa Esmee Brugts, que amb només 20 anys ha estat una de les sensacions del mundial. Dies abans es va fer oficial la incorporació d’Ona Batlle. La lateral de 24 anys formada a la Masia torna a casa després d’haver jugat les tres darreres temporades al Manchester United, on va finalitzar la seva vinculació. El Barça també s’ha assegurat la continuïtat de joves promeses del filial com Júlia Bartel, Laia Martret, Ona Barabad, Ari Arias i Berta Doltra, entre altres, conscient que són el futur, però que també poden donar un cop de mà al primer equip en un moment donat. Sense anar més lluny, en la gira per Mèxic, Giráldez es va endur onze jugadores del filial, amb una actuació molt destacada de Lucía Corrales, que va fer un autèntic golàs en la victòria contra el Club América Femenil. De fet, el Barça ha anunciat que la mateixa Lucía Corrales, Vicky López, Giulia Dragoni i Martina Fernández, per posició, perfil, condicions i talent, aquest any estaran en dinàmica del primer equip per anar acumulant experiència. L’altra cara de la moneda són les baixes, que n’hi ha hagut fins a sis: Emma Ramírez, Nuria Rábano, Laia Codina, Geyse Ferreira, Crnogorcevic i Maria Pérez, que ha marxat cedida un any al Sevilla per seguir sumant minuts a l’elit.

Les jugadores del Barça arriben a aquest inici de curs molt reforçades pel nivell exhibit en el mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. En la copa del món més blaugrana de tota la història, amb 18 futbolistes repartides en vuit seleccions, totes les culers van tenir un paper protagonista en els seus respectius combinats. Cal destacar, sobretot, la medalla de bronze de Suècia, amb Fridolina Rolfö com a pilar de l’equip, Keira Walsh i Lucy Bronze, subcampiones amb Anglaterra, i les nou campiones del món amb Espanya: Alèxia Putellas, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey, Irene Paredes, Cata Coll, Ona Batlle, Salma Paralluelo, Maria Pérez –ara cedida al Sevilla– i Laia Codina –traspassada a l’Arsenal–. Tots els focus, però, se centren principalment en dues d’elles. I és que un dels grans incentius d’aquesta campanya serà veure Aitana Bonmatí, coronada recentment com a millor jugadora de l’any per la UEFA i màxima favorita a la Pilota d’Or i el The Best; i Alèxia Putellas, que podrà començar la lliga ja totalment recuperada de la greu lesió als lligaments encreuats del genoll. Veurem si aquest any torna a exhibir la seva millor versió. Un any en què el Barça té com a objectiu aixecar el títol de lliga, la copa, la supercopa i la tan preuada Champions.

Estrena a domicili

El Barça debuta avui contra el Madrid CFF (19 h, DAZN). Un duel en què la capitana Alèxia es pot convertir en la gran protagonista, ja que si juga arribarà als 400 partits en la dotzena temporada com a blaugrana. Només Melanie Serrano, amb 517 duels, la supera.

LA PRÈVIA

L’Esmee i l’Ona s’han adaptat bé i les hem ajudat perquè puguin disputar el primer partit
Jonatan Giráldez
entrenador del barça
Altes
Ona Batlle (M. United) Esmee Brugts (PSV)
Baixes
M. Pérez (cedida Sevilla) Laia Codina (Arsenal) Geyse (M. United) Nuria Rábano (Wolfsburg) E. Ramírez (R. Sociedad) Crnogorcevic (Atlético)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)