Champions

Desfeta del PSG contra el Newcastle (4-1)

La gran sorpresa de la nit s’ha produït en el grup F. El PSG s’ha vist superat per un Newcastle (4-1) que ha fet un partit per emmarcar, sobretot per l’efectivitat de cara a porteria. L’equip anglès ha arribat al final de la primera part amb un 2 a 0 en el marcador, amb dianes de Almiron (17’) i Burn (39’) després d’uns primers 45 minuts en que han passat per sobre els francesos amb un futbol intens i directe que ha agafat desprevinguts als de Luis Enrique. En la represa, ràpidament Longstaff ha fet el gol de la tranquil·litat amb un xut potent que ha superat Donnarumma (50’). El PSG ha escurçat distàncies amb un gol de Lucas Hernández (56’), però han vist com els rivals tornaven a colpejar amb la diana de Schär en el temps afegit. Amb aquesta derrota, els parisencs perden la primera posició del grup, i queden a un punt del líder, el Newcastle. En l’altre partit, empat sense gols entre el Dortmund i el Milan (0-0).

El Manchester City es col·loca líder

En el grup G, el Manchester City s’ha situat líder en solitari després de vèncer al Leipzig (1-3), en un duel en el que han estat clars dominadors en la primera meitat, però que en la segona se’ls hi ha complicat. Amb un Leipzig extremadament tancat al darrere, els de Pep Guardiola s’han trobat molt còmodes sobre la gespa, i Foden ha fet el primer gol en el minut 25. En el segon temps, el City no ha sortit bé i Openda (48’) ho ha aprofitat per empatar el duel. Julián Álvarez ha sortit al rescat en el minut 84 amb un golàs, i en el temps afegit Doku ha sentenciat el duel per donar la victòria als citizens i el liderat del grup.

En l’altre duel, taules entre l’Estrella Roja i el Young Boys. L’equip serbi ha salvat un punt amb un gol de Bukari en el minut 88. Abans, el Young Boys havia capgirat la diana inicial de Ndiaye (35’) amb gols de Ugrinic (48’) i Itten (61’) de penal.

Remuntada i primera victòria de l’Atlético

L’Atlético ha sumat la primera victòria a la Champions després de superar, amb remuntada inclosa, a un combatiu Feyenoord (3-2). Els matalassers han hagut de tirar d’efectivitat i de grans aturades d’Oblak per capgirar un partit que se’ls hi havia posat costa amunt ben aviat. En el minut 7, Hermoso ha avançat al conjunt neerlandès amb un gol en pròpia porta en l’intent de refusar un xut de Ueda. La resposta no ha tardat en arribar, i en el 12’ Morata ha situat l’empat en el marcador. Els d’Arne Slot han continuat sent millors, superant als de Simeone per joc i intensitat, i han trobat el premi a la mitja hora de joc (34’) amb un gol de Hancko. Aquest segon gol ha despertat a l’Atlético, que veia com la victòria es podria escapar si no aconseguien jugar amb una marxa més. Tot i això, quan semblava que el tercer del Feyenoord estava més a prop, Griezmann ha aparegut per tornar a igualar el matx (45’+3). A la represa, Morata ha tardat dos minuts (47’) per fer el seu segon gol de la nit i que donava el triomf a l’Atlético. En la recta final, el Feyenoord ha disposat de diverses ocasions molt clares, però s’han trobat a un Oblak que ha estat el gran protagonista de la nit amb aturades providencials.

En l’altre duel del grup E, la Lazio ha superat al Celtic per 1 a 2 amb gols de Vecino (29’) i Rodriguez (95’+5). Abans, en el minut 12 havia marcat Furuhashi.