Premier

El Liverpool supera el Newcastle i torna a ser líder en solitari (4-2)

El Liverpool ha guanyat al Newcastle (4-2) i torna a ser líder en solitari de la Premier després de 20 jornades. El conjunt de Jürgen Klopp ha dominat en la majoria de fases del partit, ha gaudit de múltiples ocasions, el VAR li ha anul·lat una diana, Dubravka li ha aturat un penal a Salah i Alexander-Arnold ha estavellat una pilota a la creueta. Gairebé res. En l’inici de la segona part, Salah, assistit per Darwin ha avançat als reds, però Isak ha empatat de seguida per sorpresa local, que ha engegat de nou la maquinària i després d’un atac i gol constant, Curtis Jones ha fet el 2-1 que feia justícia, Gakpo el 3-1, Botman el 3-2, per posar-hi emoció, i Mohamed Salah, en el segon intent des dels onze metres, ha establert el 4-2 definitiu.

En la primera part, el Liverpool ha sortit molt bé al terreny de joc i ha tancat en el seu propi camp al Newcastle. Ja d’entrada Darwin i Mohamed Salah han gaudit de bones oportunitats fins que Luis Díaz si ha encertat a superar al porter rival, però el VAR ha anul·lat la diana per un fora de joc mil·limètric (18’). Quatre minuts després, Salah ha vist com Dubravka li aturava una pena màxima forçada per Luis Díaz (22’) i abans del descans, el Newcastle ha avisat a través de Burn, que també ha vist com un fora de joc previ d’Isak impossibilitava que el seu gol pugés al marcador després de rematar al segon pal una centrada de Miley (37’).

Alexander-Arnold ha tingut la darrera ocasió d’una primera part vistosa i elèctrica. El lateral ha provat un centre-xut que s’ha enverinat i que ha topat amb la creueta visitant (39’). De bojos.

En la segona part, quan només s’havien disputat quatre minuts, Luis Díaz ha fet una obertura cap a Darwin i l’uruguaià ha cedit al punt de penal a Salah, que no ha perdonat per fer el 0-1. Quan semblava que el triomf era qüestió red, una passada a l’espai cap a Isak ha estat materialitzada pel suec, que ha creuat davant d’Alysson amb la punta de la bota (55’).

L’1-1 ha enrabiat al Liverpool, que ha tornat a prémer l’accelerador buscant el gol que li donés els tres punts. Les ocasions han estat incomptables però la falta de punteria o la gran actuació de Dubravka han impedit que el gol no arribés fins al minut 74, quan una combinació entre Salah, Jota i Curtis Jones, ha permès al darrer decantar la balança a favor dels de Klopp. Poc després, Gakpo, en semi-errada, ha fet el que semblava que seria la sentència assistit per Salah amb l’exterior. Una delícia.

A deu minuts pel final, Botman ha rematat amb el cap un servei de cantonada per posar emoció. Però en el 86, una passada de Mac Allister cap a Jota ha obligat a Dubravka a fer-li un penal que, en aquest segon intent, l’egipci Salah no ha perdonat per fer el 4-2 definitiu.