Més futbol

ESPORTS

Mor d’un infart Andreas Brehme, l’heroi d’Alemanya en la final del mundial del 1990

L’exjugador del Kaiserslautern, el Bayern, l’Inter i el Saragossa va fer de penal el gol de la victòria (85’)

L’exjugador i entrenador alemany Andreas Brehme, que va fer de penal el gol de la victòria en la final del mundial del 1990 a Itàlia, ha mort als 63 anys sd’un infart, segons ha informat el diari “Bild”. Va jugar 86 partits i va fer vuit gols amb la seva selecció.

Brehme és juntament amb Helmut Rahn, Gerd Müller i Mario Götze un dels futbolistes que ha donat el títol mundial al seu país amb un gol decisiu en la final. L’equip va enfrontar-se en aquell partit a l’Argentina de Maradona, selecció contra la qual havia perdut en la final quatre anys abans al mundial de Mèxic. Brehme va marcar el gol decisiu al minut 85 quan semblava que la final s’encaminava cap a la pròrroga. El seleccionador era Franz Beckenbauer, que també ha mort aquest any.

L’alemany, un defensa i migcampista de gran força que jugava per l’esquerra, va defensar les samarretes del Saarbrucken, el Kaiserslautern , el Bayern, l’Inter i el Saragossa abans de tornara a Alemanya.

A banda del títol al mundial, el seu palmarès inclou dues lligues i una copa alemanya i una copa de la UEFA i una lliga italiana amb l’Inter, entre d’altres. A Itàlia va ser escollit futbolista de l’any el 1989

Com a entrenador va dirigir el Kaiserslautern de 2000 a 2002, el Unterhaching, de la segona divisió i va ser assistent de Giovanni Trapattoni al VfB Stuttgart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)