1a divisió FEF

El Barça Atlètic sosté un gran punt a Irun (0-0)

Els blaugrana han sabut patir i competir en un terreny de joc completament entollat on era gairebé impossible circular la pilota per terra

El Barça Atlètic suma un punt molt valuós al camp del Real Unión d’Irun (0-0). El filial blaugrana ha demostrat que és capaç de competir en qualsevol circumstància i ha esgarrapat un punt en un terreny de joc impracticable. Les intenses pluges al País Basc han convertit el verd en un gran toll d’aigua i, amb el pas dels minuts, de fang, on era impossible conduir o connectar dues passades per terra.

El context era excepcional, molt excepcional. Era evident des d’abans de començar que l’estat de la superfície marcaria el partit i li podia complicar la vida al Barça Atlètic. Però els de Rafa Márquez no són aquell filial que sense la pilota no competeix. Si una cosa ha aconseguit el mexicà és impregnar als joves d’un sentit de responsabilitat col·lectiva que el converteixen en un conjunt que s’ho deixa tot sempre, més enllà de la qualitat individual i dels constants canvis als onzes i a la plantilla.

No cal negar que els locals s’han adaptat millor al duel, tot i ser també un equip amb gust per combinar i tenir la pilota. Malgrat això, la primera meitat no ha deixat ni una sola ocasió clara de gol per cap dels dos conjunts. Semblava pràcticament un altre esport, minuts difícils de digerir per l’espectador.

Ara bé, la segona meitat ha sigut clarament pitjor pels interessos catalans. El Real Unión ha aconseguit generar algunes ocasions molt clares i s’ha quedat a centímetres d’endur-se els tres punts. Primer, Escobar ha aprofitat una pilota frenada per l’aigua per marxar del porter Astralaga i regalar-li el gol a un Benito que ha fallat a porteria buida (68’). Poc després Escobar ha posat a prova a Astralaga en una bona arribada (70’). I el mateix Escobar ha vist com li anulaven un gol per fora de joc en una pilota que, probablement, entrava sense que la impactés (73’). Encara abans del final, Benito ha enviat al travesser una rematada des de l’àrea petita (88’).

Ha sigut gairebé un miracle que els blaugranes no hagin encaixat en aquest tram, però les dinàmiques juguen un paper important i la del Barça Atlètic és immillorable. Cinc victòries i dos empats en els darrers set partits i tres punts de marge respecte al sisè classificat - la Cultural Leonesa -, que és el primer que no juga la promoció d’ascens.