1a divisió FEF

Remuntada espectacular del Barça Atlètic per seguir lluitant pel lideratge (2-3)

Els blaugranes han aixecat un 2 a 0 en contra a Tajonar davant l’Osasuna Promesas i es mantenen a un sol punt del Deportivo de la Corunya, el líder

El Barça Atlètic ha remuntat un 2 a 0 en contra al camp d’Osasuna Promesas per sumar tres punts fonamentals per seguir en la lluita pel lideratge (2-3). Un error greu del porter local i un golàs de falta del central Mika Faye, ambdós en pocs minuts al tram final, han permès als de Rafa Márquez aixecar un partit que tenia molt complicat a la primera meitat.

Ha arrencat bé el Barça Atlètic. O això semblava. Més pilota i possessió i dos intents tímids de Marc Guiu els primers minuts. Però els navarresos han castigat en la primera errada. Estaven esperant, i quan ha arribat no l’han deixat passar. Casadó ha enviat una passada enrere sense mirar que ha robat Yoldi per plantar-se sol davant Astralaga. L’ha intentat esquivar i aquest ha posat el braç, impactant a la pilota. Tot i això, l’àrbitre ha decidit xiular penal. No ha fallat Max Svensson, barceloní format i cedit per l’Espanyol.

El guió no ha canviat gens. Els de Márquez amb pilota, a camp contrari i intentant generar. Osasuna esperant errades i transicions. I als vint minuts de partit ha arribat el segon. El mateix Svensson li ha robat la cartera a Moha sent últim home i ha batut amb suficiència a Astralaga per posar partit molt costa amunt pels catalans.

Tot i això, el Barça Atlètic no s’ha deixat anar. S’ha bolcat i ha obligat el porter visitant a fer-se enorme en un parell d’ocasions. Fins que la pilota li ha caigut a Pau Víctor a l’interior de l’àrea, qui ha controlat i ha enviat un xut a l’escaire contrari per retallar diferències abans poc abans del descans. Encara previ a l’entretemps Marc Guiu ha enviat un potent xut per sobre el travesser després d’un brillant control orientat.

Ha sortit millor el conjunt local a la segona meitat, que ha aconseguit deixar al filial català més lluny de la seva àrea i fer-lo caure a la teranyina defensiva quan s’ha acostat. De fet, les arribades més clares del segon temps han sigut d’Osasuna. La pluja ha anat guanyant protagonisme i deixant la gespa pesada. Quan semblava que el partit moriria amb el 2 a 1, una centrada inofensiva de Moha se l’ha empassat completament Stamatakis, a qui li ha relliscat la pilota dels guants.

Una errada i un gol que ha donat ales als de Márquez. Poc després, ja arribant al 90’, Faye ha marcat un autèntic golàs en una falta a la frontal de l’àrea. Ha afusellat al porter local per marcar el seu quart gol aquesta temporada i certificar una remuntada boja i espectacular. No hi ha manera d’aturar la brillant dinàmica dels barcelonins. Són ja onze jornades consecutives sense perdre, amb nou victòries. 29 punts de 33. Continua la cursa amb el Depor per la primera plaça. Resten vuit jornades, sembla que ningú falla ni té intenció de fer-ho.